فرآیند ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله قبل از سابمیت به دلیل اهمیت چاپ مقاله isi و زحماتی که نویسنده صرف پژوهش و مطالعه نموده، از مراحل مهم چاپ مقاله محسوب می شود. درحقیقت انجام این فرآیند برای جلوگیری از وجود برخی اشکالات دستوری و غیره صورت می پذیرد که آثار آن در افت شدید محتوا و نظرات منفی داوران قابل مشاهده خواهد بود. از همین رو، لزوم توجه به فرآیند ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله قبل از سابمیت برای برطرف نمودن اشتباهات احتمالی که موضوع مورد بحث این مطلب است، از درجه اهمیت بالایی برخوردار بوده که در صورت بی توجهی، زیان های جبران ناپذیری را برای محققین و نویسندگان، به دنبال خواهد داشت.
تفاوت ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله
فرآیند ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله قبل از سابمیت – همانطور که گفته شد؛ فرآیند ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله قبل از سابمیت از جمله بخشهای مهم و جدانشدنی برای چاپ مقاله علمی پژوهشی محسوب می شود که علاوه بر نقشی که در سابمیت و پذیرش مقاله دارد، به بیان و انتقال بهتر مفاهیم و نظریه ها نیز کمک زیادی می کند. اما بسیاری افراد، فرآیندهای ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله را یکی دانسته و همین مسئله موجب می شود حتی با مرور مقاله، برخی اشکالات همچنان پابرجا باشند. این در حالی است که این دو مرحله کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. به این صورت که؛ در ویرایش یا Editing باید نسخه خام مقاله را بررسی و هرگونه اشکال موجود در ساختار متن، محتوا و پاراگارف ها برطرف گردد. اما در بازخوانی مقاله یا Proofreading، کلیه اشکالات دستوری یا گرامری و نگارشی موجود در متن بررسی و رفع می شود.
پیشنهاد ویژه: استخراج مقاله از پایان نامه
ویرایش مقاله یا Editing
فرآیند ویرایش مقاله، شامل مراحل زیر هستند:
- مقدمه و نتیجهگیری در مقاله، بخش های مهمی هستند که نیازمند وضوح و شفافیت کافی بوده و لذا در هنگام ویرایش، باید به خوبی بررسی شود.
- ساختار مقاله و هریک از پاراگراف ها، مرحله مهم بعدی است که باید به آنها توجه شود. به این صورت که، ضمن برخورداری از یک انسجام کلی، ارتباط درستی بین پارگراف ها وجود داشته باشد. درواقع، مقاله شامل چندین زیرعنوان است که بیانگر یک ایده یا موضوع به خصوص هستند که باید هم راستا با عنوان اصلی مقاله باشند.
- شفافیت در بیان عنوان یا موضوع مقاله و پرهیز از توضیحات اضافی و پرداختن به اصل مطلب، مرحله مهمی در فرآیند ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله قبل از سابمیت به حساب می آید. در این مرحله باید با استفاده از مستندات و شواهد لازم، به بیان ایده اصلی پرداخت.
- توجه به برخی اصطلاحات تخصصی و اشاره صحیح به آنها و همچنین پرهیز از تکرار بیش از اندازه واژه ها و بکارگیری مترادفات، از نکات مهم ویرایش مقاله هستند.
بازخوانی مقاله یا Proofreading
فرآیند ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله قبل از سابمیت – پس از ویرایش، نوبت به بازخوانی مقاله و اصلاح اشتباهات و خطاها می رسد که این فرآیند نیز شامل بخش های زیر است:
- صرف زمان کافی و چندین دور بازخوانی مقاله، به شما برای اطلاع از اشکالات احتمالی کمک زیادی می کند. توصیه می شود برای تمرکز بیشتر، مقاله را با صدای بلند برای خود یا دیگران، بازخوانی کنید.
- تقسیم بندی مقاله به چند قسمت در تمرکز بهتر و توجه بیشتر روی اشکالات همان بخش، بسیار موثر خواهد بود.
- پس از یافتن خطاها و اشتباهات نگارشی و دستوری، آنها را مشخص و های لایت کنید چراکه باعث می شود ذهن شما با این لغات آشنا شده و در دفعات بعد، چشمان شما آنها را راحت تر پیدا کند.
پیشنهاد مطالعه: مدت زمان پذیرش مقاله
سایر موارد مهم و قابل بررسی قبل از سابمیت مقاله
تا اینجا دریافتیم که فرآیند ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله قبل از سابمیت به ارائه یک مقاله بی نقص و پذیرش راحت تر آن، کمک زیادی می کند. اما علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد، بخش های دیگری نیز در سابمیت و چاپ مقاله تاثیرگذار هستند که عبارتند از:
۱- جدول: ارائه جدول در مقاله با این هدف صورت می گیرد که اطلاعات جامع و واضحی از برخی داده ها در ذهن مخاطب ایجاد شود که باید دارای ویژگی های زیر باشد:
- برخورداری از یک عنوان دقیق و شفاف
- تعیین عناوین مشخص برای هریک از ستون ها
- ارائه اطلاعات واضح و مشخص
- ارائه رفرنس و یا پانویس در صورت لزوم
۲- تصاویر و عکس ها: از این مولفه ها نیز برای تفسیر بصری اطلاعات در مقاله استفاده می شود و به خواننده در تجسم بهتر داده ها، کمک زیادی می کند.
- تصاویر نیز همانند جداول باید عامل انتقال شفاف اطلاعات به مخاطب باشند.
- تعیین عناوین مشخص برای معرفی بهتر تصاویر، بسیار مهم است.
- تعیین شماره برای شناسایی بهتر تصاویر، به طوری که رفرنس دادن آنها در مقاله ممکن باشد.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
برای مراحل نوشتن مقاله چطور میتونم از راهنماییتون استفاده کنم به صورت حرفه ای؟