چگونه مقاله خود را ویرایش کنیم؟ این پرسشی است که اطلاع از پاسخ آن برای نویسندگانی که قصد انتشار و چاپ مقاله را دارند، بسیار با اهمیت می باشد. پس از اتمام نگارش مقاله و پیش از ارسال آن برای مجله مورد نظر، نوبت به مرحله مهم بارخوانی و ویرایش مقاله می رسد تا هرگونه خطا و ایراد احتمالی موجود در محتوا و ساختار برطرف گردد. درواقع انجام ویرایش مقاله و اعمال اصلاحات لازم، قبل از آنکه داوران به بررسی اشکالات مقاله بپردازند، احتمال ریجکت شدن آن را کاهش داده و مسیر پذیرش و انتشار مقاله با سهولت بیشتری طی می گردد. در صورتی که شما نیز به در پی پاسخ این پرسش هستید که چگونه مقاله خود را ویرایش کنیم؟ با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
چگونگی ویرایش فنی مقاله
ویرایش فنی مقاله، از جمله اصلاحاتی است که رعایت و انجام آن، کمک می کند که بدانیم چگونه مقاله خود را ویرایش کنیم؟ این نکات عبارتند از:
غلط املایی: املای صحیح لغات و نگارش اصولی حروف و کلمات، از نکات فنی مهم برای انتشار مقاله به ویژه چاپ مقاله علمی پژوهشی است که معمولا مورد توجه داوران خواهد بود. از این رو ضمن تطابق واژه ها با قواعد مربوط به مقاله مورد نظر، لازم است در املای لغات نیز دقت زیادی خرج شود.
علائم نگارشی: این علائم شامل نشانه هایی هستند که استفاده به جا و درست آن در قسمت های مختلف یک پاراگراف، به درک بهتر جملات و مفاهیم ذهنی، کمک زیادی می کند. علائمی مانند؛ نقطه، ویرگول، پرانتز، دو نقطه، علامت سوال، علامت تعجب و… از آن جمله هستند که در آراء داوران بسیار موثر می باشند.
نمودار و فرمول: استفاده صحیح از اشکال و جداول در داوری و نشر مقاله های علمی و معتبر مانند چاپ مقاله isi بسیار مهم هستند و در صورت به کارگیری آنها، می بایست به دقیق ترین شکل ممکن اجرا شوند.
منابع و مراجع: اشاره به منابع مطالعات و نقل قول ها و بیان واضح و دقیق نام آنها در پاورقی مقاله، از نکات مهم ویرایش مقاله است.
فونت: فونت مورد استفاده برای نگارش محتوا و اندازه آن، از اصول مهم نگارش مقاله است که در صورت بی توجهی به آن، باید ویرایش و اصلاح شوند.
ویرایش واژگان و دستور زبان مقاله
بررسی و رفع ایرادات مربوط به دستور زبان نیز یکی دیگر از راه کارهای ویرایش مقاله و آماده سازی آن برای چاپ است و به ما می آموزد که چگونه مقاله خود را ویرایش کنیم؟ این موارد از قرار زیر می باشند:
- رعایت زمان افعال به کار رفته در متن
- هماهنگی زبان در طول محتوا
- برطرف نمودن هرگونه ابهام در متن و عبارات عامیانه و نامفهوم
- یافتن و استفاده از مترادف صحیح برخی لغات و کلماتی غیر فارسی
- حذف لغات تکراری و زائد که دارای تعابیری نامفهوم و ناقص هستند.
- کاهش طول جملات بلند در چگونگی ویرایش فنی مقاله بسیار موثر است.
- ساده کردن متن و جمله بندی روان
- انتخاب لغات فارسی ساده و مترادف مناسب.
پیشنهاد ویژه: رعایت قواعد مقاله نویسی
ویرایش محتوای مقاله از نظر علمی
ویرایش محتوای مقاله یکی از اقدامات مهمی است که در بازخوانی و ویرایش مقاله باید مورد توجه قرار بگیرد. برای انجام این کار، استفاده از راهنمایی افرادی که در حوزه مربوط به موضوع مقاله دارای تخصص می باشند، به ما کمک می کند که چگونه مقاله خود را ویرایش کنیم؟ به این ترتیب، هرگونه عبارت و متن گمراه کننده و زائد که وجود آنها در مقاله هیچ ضرورتی ندارد، باید حذف یا ویرایش شود به طوری که با جایگزین نمودن عبارات بهتر، جمله قابل فهم شود. توضیحات بی اهمیت و گاهأ تکراری نیز بهتر است اصلاح شده و یا در پاورقی، بیان کنید. ویرایش و بررسی محتوای مقاله از نظر علمی و داده های مهم حاصل از پژوهش نویسنده و یا تحقیقات پیشین، به اعتبار مقاله افزوده و تاثیر به سزایی در تایید و پذیرش مقاله از سوی داوران خواهد داشت.
سخن پایانی
در این مطلب تا حدودی با نکات و قواعد مهم ویرایش مقاله آشنا شدیم و یاد گرفیتم که چگونه مقاله خود را ویرایش کنیم؟ اما برای انجام صحیح این مرحله و کسب اطلاعات بیشتر در این باره، توصیه می شود از راهنمایی اساتید و افراد با تجربه در امر مقاله نویسی نیز بهره برده و با صرف دقت و توجه کافی، به مرور و اصلاح اشکالات مقاله خود بپردازید چراکه کوچکترین خطا، منجر به رد شدن مقاله خواهد شد.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
4 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
ممنون بابت مطلب کاربردی
خیلی ممنون بابت این مقاله ی عالی! نکات خیلی مفیدی رو برای ویرایش مقاله ارائه کردین. حتما تو ویرایش مقاله های بعدی به این نکات توجه میکنم.
سلام. میشه یه کم بیشتر در مورد ویرایش نگارشی مقاله توضیح بدین؟ چطوری میشه ایرادات نگارشی مقاله رو پیدا کرد و رفع کرد؟
به نظرم بعد از نوشتن مقاله، بذاریم یه مدت ازش بگذره و بعد دوباره بهش برگردیم و ویرایشش کنیم. اینجوری با دید دقیق تری میتونیم ایرادات مقاله رو پیدا کنیم.