به منظور چاپ مقالات علمی ایمپکت دار و بدون ایمپکت در مجلات معتبر باید موارد و نکاتی رعایت شود. قبل از هر چیز باید بتوان این دو مقاله را از هم تشحیص داد به همین منظور مطلب زیر می تواند شما در به دست آوردن اطلاعات در این مورد کمک کند.
برای اینکه بتوانیم به خوبی در مورد مقالات ISI و چاپ مقاله صحبت کنیم بهتر است در وهله اول با دسته بندی مقالات آشنا شویم.
دسته بندی مقالات
اصول و قاعده خاصی برای دسته بندی مقالات وجود ندارد اما با این حال، می توان مقالات را از جنبه های مختلف مانند هدف و غیره در دسته های خاصی قرار داد.
مثلا اگر قرار باشد مقالات را از نظر تدوین دسته بندی کنیم، مقالات آموزشی، ترویجی، توصیفی و غیره در این دسته قرار می گیرند.
از نظر موضوع مقالات سیاسی، اجتماعی فرهنگی و غیره در این دسته هستند.
از نظر چاپ مقاله علمی در مجلات نیز مقاله ISI، علمی پژوهشی، دانشنامه ای و غیره را می توان در یک دسته دیگر قرار داد.
چاپ مقالات علمی پژوهشی
- چاپ مقاله علمی پژوهشی در مجلات ISI ایمپکت دار
- چاپ مقالات علمی پژوهشی در مجلات ISI بدون ایمپکت
مجلات علمی پژوهشی ایمپکت دار، به طور کلی دارای سطح علمی بالایی هستند. به همین منظور مقالاتی که در این مجلات به چاپ می رسند نیز باید محتوا و موضوع غنی داشته باشند.
به همین دلیل نمی توان از دانشجویان در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد توقع چاپ مقاله ISI ایمپکت دار را داشت. این دسته از دانشجویان می توانند با مجله بدون ایمپکت نیز نمره قابل قبولی دریافت کنند.
دانشجویان دکتری در مرحله دفاع ملزم به چاپ مقاله علمی پژوهشی در مجله ایمپکت دار هستند.
پیشنهاد مطالعه: مراحل تبدیل پایان نامه به کتاب
مجلات علمی پژوهشی در مجلات بدون ایمپکت
مجلات اسکوپوس در سطح Q3 , Q4 مجلات علمی پژوهشی معتبری هستند که مقالات علمی پژوهشی بدون ایمپکت را قبول می کنند. در این مورد موسسات می تونند رای زنی داشته و نتیجه را تا یک ماه به پذیرش برسانند.
مجلات اسکوپوس در سایت الزویر نمایه می شوند که برای استفاده از این سایت باید هزینه ها وارده را پرداخت کنید. مقالاتی علمی که Open Acces هستند به پرداخت هزینه نیاز ندارد.
در پایگاه رتبه بندی این مجله که پایگاه scimago می باشد رتبه ها بر اساس Quartile انجام می شود.
به همین منظور مجلاتی که پذیرفته می شوند در گروه های Q1، Q2، Q3،Q4 قرار می گیرند.
سطح Q1, Q2 به منظور مجلات بدون ایمپکت می باشند.
جایگاه ژورنال از نظر تخصصی با در نظر گرفتن نفوذ علمی مقاله یا همان JCR از Q1 تا Q4 می باشد.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله Scopus
تقسیم بندی مقالات علمی ایمپکت از نظر تخصصی به شکل جداگانه انجام می شود. این ژورنال ها همچنین بر اساس اعتبار یا کیفیت به این ۴ گروه گفته شده تقسیم می شوند. Quartile به معنی ربع می باشد. Q در این مجلات مانند ضریب تاثیر در مجلات isi می باشد. با این تفاوت که این تقسیم بندی چهار گروه دارد. ولی isi دارای بازه ی یک هزارم تا ۳۰ درصد می باشد.
بعد از پایگاه های معتبری مانند isi , اسکوپوس می توان گفت پایگاه استناد علوم اسلام ISC می باشد. که سایت مورد نظر www.isc.gov.ir می باشد.
برای کسب امتیاز می توان اقدام به چاپ مقاله در یکی از این پایگاه های نام برده کرد. هر سه این مجلات از مجلات معتبر علمی پژوهشی خارجی می باشند.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISC
چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی خارجی ایمپکت دار
مجلات ایمپکت دار بسیار سخت گیر هستند و ۷۰ درصد شرط پذیرش محتوای مقاله و تنها ۳۰ درصد موسسات می توانند رای زنی داشته باشند.
ارائه مقاله در مجلات ایمپکت دار برای دانشجویان مقطع دکتری به منظور گرفتن مجوز دفاع، برای اساتید و اعضای هیئت علمی به منظور دریافت امتیاز علمی بیشتر، ضروری می باشد.
تمامی محققین و فرهیختگان باید این نکته را بدانند که هیچ مقاله ای ۱۰۰ درصد پذیرفته نیست.
برای چاپ مقاله در مجلات ایمپکت دار باید دانش آموختگان محتوای علمی با ارزش و جدیدی در محتوای ارسالی به عنوان مقاله را داشته باشند. چراکه این مجلات ضریب تاثیر دارند. مقالاتی علمی که در این مجلات چاپ می شوند از مهم ترین منابع علمی جهان می باشند.
مجلات سطح Q1, Q2 با مجلات ISI ایمپکت دار برابری می کند و بالاترین سطح مقالات علمی اسکوپوس هستند.
مجلات JCR یا همان مقالات علمی ایمپکت دار و مجلات اسکوپوس در سطح Q1 و Q2 از مجلات علمی پژوهشی خارجی ایمپکت دار هستند.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
5 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
مقاله یه راهنمای جامع و کامل در مورد چاپ مقالات علمی پژوهشی با ایمپکت و بدون ایمپکت بود. تمام مراحل چاپ مقاله، از انتخاب مجله مناسب تا نگارش و ویرایش، به طور کامل و با جزئیات توضیح داده شده بود. مثالها و تمرینهای مقاله هم خیلی کاربردی و مفید بودن. به نظرم خوندن این مقاله برای همه کسایی که قصد دارن مقاله خودشون رو چاپ کنن ضروریه.
مقاله یه راهنمای گام به گام برای چاپ مقاله ارائه میکرد. توضیحات خیلی واضح و قابل فهم بودن و مثالها هم خیلی کمک کننده بودن. با خوندن این مقاله فهمیدم که چطور میتونم مقاله خودم رو در یه مجله معتبر چاپ کنم و به مخاطبان بیشتری برسونم.
مقاله نکات کلیدی و مهمی رو در مورد چاپ مقالات علمی پژوهشی ارائه میکرد. مثلاً به انتخاب مجله مناسب با توجه به موضوع مقاله، فرمتبندی مقاله طبق دستورالعمل مجله، نوشتن رفرنس و پارافریز منابع و نحوه ارسال مقاله به مجله اشاره کرده بود. این موضوعات خیلی به من کمک کردن.
مقاله به طور مفصل به مزایا و معایب چاپ مقالات علمی پژوهشی با ایمپکت و بدون ایمپکت پرداخته بود. این موضوع به من کمک کرد که با دیدگاه بازتری تصمیم بگیرم که مقاله خودم رو در چه نوع مجلهای چاپ کنم.
مقاله تجربیات ارزشمندی از متخصصان در مورد چاپ مقالات علمی پژوهشی با ایمپکت و بدون ایمپکت رو به اشتراک گذاشته بود. این تجربیات خیلی آموزنده و کاربردی بودن و به من انگیزه دادن که برای چاپ مقاله خودم در یه مجله معتبر تلاش کنم.