اگر قصد نوشتن یک مقالات علمی و دانشگاهی را دارید، لازم است تا با مراحل انجام این کار آشنا باشید و بدانید که در هر گام باید به مواردی توجه کنید. در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به نحوه نوشتن مقالات علمی انداخته و گام به گام بیان کنیم که در هر مرحله باید چه کارهایی انجام دهید، پس با ما همراه باشید.
انتخاب موضوع مقاله
یکی از گام های بسیار مهم برای نوشتن مقالا علمی انتخاب موضوع است. در واقع موضوع همان ایده اصلی است که تمام فرآیندهای شما حول آن شکل می گیرد. پس از آن که موضوع مقاله خود را انتخاب کرده اید، لازم است تا نام مقاله خود را بر اساس این موضوع بنویسید.
نوشتن نامه مقاله باید به نحوی باشد که پس از آن که یک فرد نگاهی به موضوع انداخت، به خوبی به ایده کلی مطلب شما پی برده و از همان ابتدا بداند که در مقاله شما چه چیزی انتظارش را می کشد. برای نوشتن نام مقاله بهتر است تا کلمات کلیدی موضوع خود را در گوگل اسکولار جستجو کنید و نگاهی به مقالات مرتبط با این حوزه بیاندازید و سپس برای نوشتن نام مقاله خود اقدام کنید.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله اسکوپوس
چکیده
در چکیده مقالات علمی باید مختصری از کل مقاله به صورت بازنویسی شده را آماده کنید. بخش چکیده باید به نحوی باشد که پس از مطالعه آن فرد متوجه شود که آیا مطلبی که در ادامه وجود دارد برای او مناسب بوده و نیازش را برطرف می کند یا خیر؟ به همین دلیل نوشتن چکیده اهمیت بسیار زیادی دارد و باید برای نوشتن آن باید تمرکز بسیار زیادی داشته باشید و تلاش کنید تا مطالب را به صورت خلاصه و مفید در چکیده جمع آوری کنید.
مقدمه مقالات علمی
در بخش مقدمه مقالات علمی باید موضوع اصلی مطلب خود را بیان کنید. در مقدمه باید روش ها و ابزارهای که مورد استفاده قرار می گیرد را بنویسید و تلاش کنید تا دید بسیار خوبی به مخاطب خود بدهید. مقدمه حرفه ای نیز یکی از مهم ترین عواملی است که باعث می شود تا یک مقاله علمی برای مخاطب جذاب باشد و آن را تا انتها مطالعه کند.
پیشنهاد مطالعه: مراحل پذیرش و انجام مقاله
روش تحقیق
در بخش روش تحقیق شما باید تمامی مراحلی که برای رسیدن به هدف اصلی خود طی کردید را در ذکر کرده و به صورت جامع و دقیق هر یک از گام ها را بیاورید . بخش روش تحقیق که هسته اصلی مقالات شما است باید مطالب به نحوی نوشته شود که سایر افرادی که قصد دارند تا موضوع مطلب شما را ادامه داده و یا در حوزه های مشابه فعالیت کنند، بتوانند از روش تحقیقات شما استفاده کرده و فرآیندهایی که برای رسیدن به هدف طی کردید را تا انتها انجام دهند.
نتایج تحقیقات
پس از اعلام روش تحقیق، نویسنده باید علاوه از جداول، تصاویر و نمودارهای مختلف استفاده کرده و نتایج بررسی های خود را در اختیار خواننده قرار دهد. در این بخش که بیشترین قسمت از مقاله علمی را در اختیار دارد، باید تمامی رخدادهایی که از دل آزمایشات و بررسی ها بیرون آمده ذکر شده و نویسنده نشان دهد که آیا نتایج به دست آمده در راستای اهداف او بوده و توانسته موضوع را ثابت کند یا خیر؟
نتیجه گیری در مقالات علمی
در بخش نتیجه گیری نویسنده باید نتیجه کلی حاصل از تحقیق و مقاله خود را ذکر کرده و با بیان ساده و مختصر اعلام کند که به چه اهدافی دست پیدا کرده است. نتیجه گیری همان بخش انتهای مقاله است که سبب می شود تا فرض های محقق و نتایج به دست آمده به یک نقطه مشترک برسند و بتوان نتیجه گیری کرد.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله علمی پژوهشی داخلی
منابع
یکی از مهم ترین بخش های نوشتن مقالات علمی آوردن منابعی است که از آن ها در مطلب خود استفاده کردید، چرا که اشاره نکردن به هر یک از مقالات علمی و منابعی که از آن ها بهره بردید، نوعی سرقت علمی محسوب شده و می تواند کل مقاله دانشگاهی و علمی شما را زیر سوال ببرد.
روش های مختلفی برای نوشتن منابع وجود دارد که می توانید با توجه به نوع ژورنالی که قصد دارید تا بتوانید اقدام به چاپ مقاله علمی پژوهشی خود کنید، به سراغ هر یک از روش های منبع نویسی رفته و از آن ها استفاده کنید. توجه به این بخش می تواند اعتبار مطلب شما را افزایش دهد.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
2 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
کاملترین مطلبی بود که تو این زمینه خوندم ممنون از شما
سلام دوست عزیز
ممنون از لطف و همراهی شما