اصلاح اشکالات یا ریوایز مقاله یکی از مراحل مهمی است که نویسندگان معمولا پس از ارسال مقاله به جهت چاپ مقاله ، با آن مواجه می شوند. همانگونه که می دانید داشتن یک محتوای بی عیب و نقص برای چاپ مقاله از اهمیت زیادی برخوردار بوده و لذا مقالات ارسال شده به مجلات با عبور از فیلترهای سردبیر، هیئت تحریریه و در نهایت یک یا چند داور، مورد ارزیابی قرار می گیرند. در این صورت، اگر مقاله دارای ایراداتی باشد با ریجکت آن، یک فرصت دوباره برای رفع خطاها به نویسنده داده می شود تا مجددأ مقاله برای داوری و قضاوت به مجله ارسال گردد. اصلاح اشکالات یا ریوایز مقاله همان فرصتی است که از سوی مقاله به محققین داده می شود که در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت.
فرایند اصلاح اشکالات یا ریوایز در مقاله
معمولا برای چاپ مقاله isi در ژورنال های بین المللی، پس از حدود ۳ تا ۶ ماه نتیجه آرای داوری اعم از اکسپت، ریجکت و یا ریوایز مقاله به اطلاع نویسنده می رسد. شاید شما جزء آن دسته از افراد خوش شانس و موفقی باشید که مقالهتان بدون نیاز به هرگونه تغییر، پذیرش و چاپ می شود که این اتفاق معمولا به ندرت پیش می آید و رفع ایرادات مقاله همواره جزء لاینفک پروسه ارسال و چاپ مقاله علمی پژوهشی بوده است. در واقع اصلاح اشکالات یا ریوایز مقاله می تواند به معنای این باشد که مقاله با شرط برطرف کردن خطاهای فنی یا نگارشی، یک فرصت دیگر جهت پذیرفته شدن خواهد داشت. به همین دلیل لیستی از اصلاحات جزئی و یا عمده توسط داوران برای شما ارسال می شود تا پس از اعمال تغییر ظرف یک مدت معین، مجددأ مورد بررسی قرار بگیرد.
نکته: اگر در میان موارد اصلاحی و اعلام شده از طرف مجله، مورد خاصی وجود داشت که اصلاح آن امکانپذیر نمی باشد، بهتر است با سردبیر مجله، مکاتبه نموده و استدلال های خود را در این مورد، بیان کنید.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISC
دلایل فنی مجله برای رد مقالات
- در اولین قدم ممکن است زمینه تحقیقات و مطالعات مقاله، همراستا با اهداف مجله نبوده و سردبیر با تشخیص این که مقاله جذابیتی برای خوانندگان ندارد، آن را رد کند.
- احتمال کپی بودن یا سرقت ادبی مقاله، دلیل بعدی برای ریجکت شدن آن است و نیاز به اصلاح اشکالات یا ریوایز مقاله می باشد
- متن مقاله با عنوان آن، تطابق چندانی نداشته و نیازمند ارائه اطلاعات بیشتر می باشد.
- عدم برخورداری از روش های شفاف و روشن در تحقیقات، به نحوی که کاملا مبهم و ناشناخته باشند.
- اطلاعات موجود در مقاله ناقص بوده و توفیق چندانی در بیان ایده اصلی مقاله ندارد.
- عدم اعتبار در نتایج آماری مقاله، به طوری که قابل استناد نباشند.
- عدم پشتیبانی ایده یا نظریات طرح شده در مقاله با اطلاعات کافی و دقیق، دیگر دلایل فنی مجله برای اصلاح اشکالات یا ریوایز مقاله محسوب می شود.
پیشنهاد مطالعه: مهم ترین اقدام در صورت پذیرفته نشدن و ریجکت شدن مقاله
دلایل نگارشی مجله برای رد مقالات
- دستورالعمل های اعلام شده از جانب مجله و همچنین قواعد و اصول نگارشی در مقاله رعایت نشده است.
- در مقاله به خود، مقاله قبلی و یا حتی همکارانتان بیش از اندازه، اشاره نموده اید.
- قدیمی بودن برخی منابع مورد استفاده یا اینکه از ضریب تاثیر پایینی برخوردار هستند.
- املای اشتباه لغات و ضعیف بودن نگارش که عامل مهمی برای بازگشت مقاله جهت اصلاح اشکالات یا ریوایز مقاله است. این موضوع به ویژه در نگارش مطالب انگلیسی و با هدف چاپ مقاله isi از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد.
- پراکندگی و عدم وضوح در مطالب و همچنین ارائه پژوهش هایی که از اعتبار و منطق لازم بهره مند نیستند.
- در مقاله علمی پژوهشی به چهارچوب و ساختار لازم برای نگارش، بی توجهی شده است.
- احتمالا مقاله خود را به صورت همزمان برای چند مجله دیگر نیز فرستاده اید.
- مقاله به دلیل محتوا و نگارش ضعیف، فاقد اثرگذاری لازم و کافی می باشد.
انواع ریوایز یا اصلاح اشکالات
اکنون که با اصلاح اشکالات یا ریوایز مقاله آشنا شدید، بد نیست این نکته را نیز یادآوری کنیم که به دو صورت است. اصلاحات عمده یا ماژور، و اصلاحات جزئی یا مینور، که از معانی آنها کاملا مشخص است که در اصلاح مینور یا جزئی، خطای قابل ملاحظه و چندانی در مقاله دیده نمی شود اما در اصلاح عمده، تعداد و حجم اشکالات موجود در مقاله، بیش از اندازه می باشد. تفاوت این دو نوع اصلاحات در نحوه داوری مجدد آن است؛ به این صورت که، در ماژور ریوایز پس از اعمال اصلاحات، مقاله با سختگیری بیشتری بررسی می شود اما در مینور ریوایز، فرایند بررسی یا داوری مجدد، ساده تر خواهد بود.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
3 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
دریافت نظرات داوران در مورد مقاله تان، فرصتی عالی برای بهبود و ارتقای کیفی آن است. با دیدگاهی مثبت به مطلب نگاه کنید و از این نظرات به عنوان ابزاری برای ارائه یک مقاله بینقص استفاده کنید. این مقاله نکات مفیدی در مورد نحوه پاسخ به نظرات داوران و اصلاح اشکالات مقاله ارائه میدهد.
ریوایز مقاله میتونه چالشبرانگیز باشه، اما در عین حال فرصتی برای یادگیری و رشد نیز هست. با صبر و حوصله و دقت به نظرات داوران پاسخ بدید و اشکالات مقاله را به طور کامل رفع کنید. این مقاله راهنمای کاملی برای شما در مورد مراحل مختلف ریوایز مقاله و نکاتی که باید به آنها توجه کنید ارائه میدهد.
برای چاپ مقاله در یک نشریه علمی معتبر، باید مراحل داوری و در صورت نیاز، ریوایز را با موفقیت طی کنید. این مقاله به شما کمک میکند تا با روند ریوایز مقاله آشنا شوید و یاد بگیرید که چطور پاسخهای متقاعدکنندهای به نظرات داوران ارائه دهید و شانس پذیرش مقاله تان را افزایش دهید.