راهنمای تدوین مقاله علمی برای بسیاری از پژوهشگران و به ویژه دانشجویان مقاطع تکمیلی و با هدف تقویت رزومه و اخذ پذیرش از بهترین مراکز آکادمیک دنیا بسیار با ارزش و کاربردی خواهد بود. از آنجایی که نگارش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در مجلات معتبر دنیا یک امتیاز مهم برای بسیاری از محققین و نویسندگان محسوب می شود و از ملزومات مهم جهت تضمین آینده تحصیلی و کاری آنها خواهد بود، لذا در این مطلب، راهنمای تدوین مقاله علمی را برای آشنایی با چگونگی نگارش و پذیرش آن در ژورنال های بین المللی ارائه می نمائیم.
نحوه نگارش عنوان مقاله علمی
عنوان یکی از مهم ترین بخش ها برای همه مقاله ها به ویژه برای پذیرش و چاپ مقاله isi می باشد. درواقع کلیات پژوهش و بیان مختصر، گویای و جامعی از موضوع تحقیق، ویژگی اصلی عنوان مقاله علمی است و برای انتخاب آن، بهتر است جذابیت را چاشنی عنوان علمی مقاله کرده تا بتوانید مخاطبان بیشتری را به تحقیقات خود جذب کنید.
چکیده مقاله علمی تحقیقاتی
مهم ترین بخش در راهنمای تدوین مقاله علمی به چگونگی نوشتن چکیده برای مقاله علمی مربوط می شود و این بخش اگر به خوبی پیاده و اجرا گردد، نقش تعیین کننده ای در سرنوشت مقاله شما دارد. برای این کار دقت را ضمیمه کار خود کنید و مطمئن باشید چکیده، یک انعکاس از مقاله و اهداف پژوهش شما است. به جای پرداختن به ارزشیابی، تلاش کنید یک گزارش منسجم، مختصر و خوانا ارائه دهید. باید در هر عبارت، بیشترین اطلاعات ارائه شده در مقاله را بیان کرده و تعدادی از یافته ها و استدلال های مهم خود را در آن بگنجانید. از کاربرد کلمات کلیدی مهم و متناسب با حوزه پژوهش خود در چکیده غافل نشوید.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISI
مقدمه مقاله علمی
در مقدمه، طرح یک مسئله با هدف توجیه ایده نویسنده از نگارش مقاله بسیار با اهمیت است. بایستی در این بخش بیان شود که موضوع مقاله از چه لحاظ قابل پژوهش بوده و چرا در مقاله شما به این تحقیق پرداخته شده است. در حقیقت مقدمه طی یک روند متناسب و منسجم که با طرح سئوال آغاز می شود، به اهداف پژوهش شما ختم خواهد شد که با بیان مشکلات حاصل از وجود مسئله، به ضرورت ارائه تحقیق تاکید می شود.
روش تحقیق در مقاله علمی
این بخش از راهنمای تدوین مقاله علمی بر چگونگی و روش انجام پژوهش تاکید دارد و ضروری است به شکلی کامل و دقیق به بیان آن پرداخته شود. نحوه تدوین و نگارش این بخش از مقاله باید به گونه ای باشد که محققان پس از شما نیز براحتی بتوانند براساس پژوهش شما، تحقیقات دیگری را آغاز کنند. به این ترتیب کلیه مراحلی که برای انجام مطالعات خود در پیش گرفته اید به همراه ابزار و متدهای مورد استفاده بیان کرده و از اشاره به جزئی ترین موارد موثر در پژوهش خود، چشم پوشی نکنید.
تجزیه و تحلیل اطلاعات پژوهش
در این قسمت از مقاله باید کلیه اطلاعات و یافته های حاصل از پژوهش خود را به شکلی کاملا هدفمند و علمی، تحلیل و ارزیابی کرده تا در نهایت بتوانید نتایج و فرضیات خود را به شکلی واضح و دقیق بیان کنید.
پیشنهاد مطالعه: چگونگی ارزیابی مقاله ISI
نتیجه گیری مقاله
از دیگر نکات مهم در راهنمای تدوین مقاله علمی برای چاپ در بهترین مجلات دنیا، نتیجه گیری است. این بخش، بیانگر نتایج یافته ها و تحقیقات نویسنده بوده و شامل یک توصیف کامل، مطمئن و کارآمد از آنچه که در روند تحقیق به دست آمده، می باشد. به این ترتیب برای نگارش نتیجه گیری، ابتدا باید به بیان بهترین و مهم ترین نتایج پرداخته، سپس یافته های تحقیقاتی با درجه کمتر اهمیت، ارائه شود.
ارائه دقیق منابع و مأخذ مورد استفاده
در فرایند داوری مقالات برای چاپ مقاله یکی از موضوعات بسیار با اهمیت که بی توجهی به آن از دلایل رد شدن مقاله به شمار می رود، ارائه دقیق منابع و مأخذ مورد استفاده برای انجام مطالعات و پژوهش است. به این ترتیب می بایست تمام منابعی که به نوعی برای جمع آوری اطلاعات مقاله خود به آنها مراجعه نموده اید، نام برده شود. توجه داشته باشید معمولا مجلات مختلف، شیوه نامه هایی مختص خود دارند که در آن به نحوه وارد ساختن منابع و ارجاعات نیز پرداخته شده است. لذا با در نظر گرفتن این قواعد به شیوه نگارش منابع بپردازید. اگر منابع مورد استفاده فارسی هستند، ابتدا آنها را بیان کرده، سپس به ارائه منابع لاتین بپردازید.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.