راهنمای نوشتن چکیده ساختاریافته برای مقاله علمی پژوهشی بر ایم موضوع تاکید دارد که چکیده باید دقیق ترین اطلاعات را در مورد تحقیق شما در اختیار خواننده قرار بدهد. در واقع، چکیده ها مقدمه مقالات نیستند، بلکه آنها یک نمای کلی از کل مقاله خواهند بود.
یک چکیده خوب و استاندارد، پیش نمایشی از مقاله را با تأکید کافی بر نکات اصلی ارائه می دهد تا خوانندگان را به خواندن کل مقاله ترغیب کند. در واقع مهمترین قسمت مقاله بعد از عنوان چکیده است. بنابراین نوشتن چکیده ساختاریافته برای مقاله علمی پژوهشی دقت خاصی می طلبد.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله
نوشتن چکیده ساختاریافته برای مقاله علمی پژوهشی
یک چکیده خوب به خوانندگان کمک می کند تا به سرعت و با دقت محتوای یک مقاله را تعیین کنند. نوشتن بخش چکیده در مقاله علمی پژوهشی می تواند برای نویسنده آسان باشد و زمان زیادی را صرف نمی کند، اما باید بدانید که نوشتن یک چکیده خوب نیاز به تمرین دارد و اصولی وجود دارد که در نوشتن مطالب چکیده باید رعایت شود. از جمله:
چکیده مقاله بلافاصله بعد از عنوان و مشخصات نویسندگان نوشته می شود و خلاصه ای از متن مقاله را معمولاً در یک پاراگراف ارائه می دهد.
نوشتن چکیده باید پس از تکمیل فرآیند تحقیق انجام شود.
به جای استفاده از کلمات داده شده و نقل و قولهای مستقیم از توضیحات و تعبیرات خود استفاده کنید.
نوشتن چکیده ساختاریافته برای مقاله علمی پژوهشی باید طوری باشد که خواننده مجبور نباشد به متن اصلی مقاله نگاه کند.
طول چکیده برای مقالات پژوهشی ۱۲۰ تا ۱۵۰ کلمه است. البته هر ژورنالی روش خاص خود را برای نوشتن چکیده دارد.
نیازی به نوشتن منابع در بخش چکیده نیست.
اسامی و اصطلاحات خاص و مخففها باید در چکیده توضیح داده شود.
سعی کنید از کپی کردن متن چکیده در قسمت متن مقاله خودداری کنید.
ساختار خلاصه مقاله در تمامی مقالات علمی یکسان است. خلاصه می تواند ساختارمند یا بدون ساختار باشد. خلاصه بدون ساختار به صورت پاراگراف و به صورت متوالی نوشته می شود. از طرفی در چکیدههای ساختار یافته قسمت های مختلفی مانند مقدمه، روش کار، نتیجه گیری و یافتهها از یکدیگر جدا شده اند. اگر چکیده به هر یک از اشکال فوق نوشته شود، محتوا و ترکیب آن تغییر نمیکند.
پیشنهاد ویژه: استخراج مقاله از پایان نامه
جمله را به گونه ای ارائه کنید که خواننده به خوبی آن را بفهمد. اگر در حال نوشتن یک پایان نامه دکتری هستید، خوانندگان شما معمولا افرادی هستند که با حوزه کلی تحقیق شما آشنا هستند، بنابراین باید به آنها بگویید که موضوع اصلی مقاله شما چیست. در مورد سایر تحقیقات نیز همینطور است، اکثر خوانندگان مقاله شما منتقدان و افرادی هستند که می خواهند در مورد موضوع بیشتر بدانند، بنابراین آنها مبنایی برای موضوع شما دارند. پس از اتمام تحقیق خلاصهای از مقاله را بنویسید. با انجام این کار، ایده بهتری برای نمایش در خلاصه خواهید داشت.
چکیده ساختاریافته برای مقاله علمی پژوهشی چه ویژگی هایی دارد؟
نوشتن چکیده ساختاریافته برای مقاله علمی پژوهشی باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
- چکیده ایده آل و خوب باید کوتاه، دقیق و واضح باشد.
- به طور کلی چکیده از یک یا دو پاراگراف مستقل و منسجم تشکیل شده است.
- چکیده باید از جملات خبری تشکیل شده باشد.
- جملات باید ساده باشند. هنگام نوشتن چکیده سعی کنید از کلمات و عبارات ساده استفاده کنید. همچنین باید از کلمات سنگین، جملات تکراری و استفاده از صفت های مترادف و تکراری اجتناب کنید.
- جملات باز باید تا حد امکان کوتاه باشند.
- چکیده باید شامل کلمات کلیدی و اصطلاحات فنی و علمی متن اصلی باشد. این امر باعث می شود تا افراد حرفه ای بتوانند محتوای چکیده را درک کنند و فهرست های موضوعی را برای مجلات چکیده تهیه کنند و از آنجایی که امروزه دانلود و بازیابی اطلاعات الکترونیکی است، استفاده از کلمات کلیدی به موتورهای جستجو کمک می کند تا موضوعات مورد نظر شما را پیدا کنند.
- چکیده اطلاعات جدیدی ارائه نمی دهد، فقط خلاصه ای از مقاله است.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISC
چگونه یک چکیده خوب و استاندارد برای مقالات علمی بنویسیم؟
نوشتن چکیده ساختاریافته برای مقاله علمی پژوهشی باعث می شود یک نمای کلی از مقاله ارائه داده شود و به اندازه کافی روی نکات اصلی تمرکز می کنند تا خواننده را به خواندن کل مقاله ترغیب کنند. چکیده که به عنوان آسانسور مقاله نیز شناخته می شود، خلاصه ای از یک کار طولانی تر (پایان نامه یا مقاله پژوهشی) است. یک چکیده به طور مختصر هدف و نتایج تحقیق شما را بیان می کند تا خوانندگان شما بدانند مقاله شما در مورد چیست. بسته به رشته شما، ساختار ممکن است کمی متفاوت باشد.
در یک خلاصه ساختار یافته، هر بخش از مقاله با یک موضوع شروع می شود و به طور جداگانه توضیح داده می شود. در یک چکیده غیر رسمی و بدون ساختار، تمام قسمت های متن در یک پاراگراف نوشته شده است. مقاله شما باید هدف کار شما، روش هایی که استفاده کرده اید و نتایجی که به آن رسیده اید را شرح دهد. چکیده ها معمولاً حدود ۱۰۰ تا ۳۰۰ کلمه هستند و محدودیت کلمات وجود دارد، بنابراین حتماً الزامات مجله را بررسی کنید.
پیشنهاد مطالعه: اهمیت ثبت اختراعات و چاپ مقالات در زمینههای بینرشتهای
سخن آخر
اگرچه چکیده ها پس از آماده سازی مقاله کامل تهیه می شوند، نویسندگان باید زمان کافی را برای تهیه چکیده موثر اختصاص دهند. بررسی چکیده مجلات و همچنین مقالات شماره های قبلی قبل از ارسال مجله ضروری است.
اطلاعات مجله تعداد کلمات و الزامات خاص مانند بخش ها را مشخص می کند. در خلاصه مقاله، متنی را که در مقاله نوشته اید کپی نکنید. برای نوشتن چکیده ساختاریافته برای مقاله علمی پژوهشی حتما مشورت کنید و از افرادی که در این زمینه تجربه دارند کمک بگیرید. در پایان به شما توصیه می کنیم که چکیده مقاله علمی خود را با دقت و توجه فراوان تهیه کنید و آن را جدی بگیرید.
سوالات متداول
- چگونه چکیده مقاله علمی پژوهشی را بنویسیم؟
چکیده باید پس از نوشتن تحقیق انجام شود، متن و مقدمه مقاله را دو بار مطالعه کنید تا چکیده تهیه شود و نکات مهم را یادداشت کرده و کلمات کلیدی را فهرست کنید.
- چکیده به چند گروه تقسیم می شود؟
چکیده مقالات از نظر ساختاری به دو گروه ساختار یافته و بدون ساختار تقسیم می شوند.
- ساختار اصلی نوشتن چکیده مقاله چیست؟
زمینه مسئله، هدف، روش، یافته ها و نتیجه گیری از اجزای مهم چکیده هستند.