نوشتن یک مقاله علمی توسط پژوهشگر به منزله اتمام کار نیست بلکه به نوعی این مرحله تنها قدم اول در مسیر پر پیچ و خم پذیرش و انجام مقاله به شمار می رود و پژوهشگر الزاما برای اعتبار بخشیدن به مقاله علمی تدوین شده خود، باید مقاله علمی را در مجلات معتبر به چاپ برسانند.
از جمله مجلات علمی که دارای اعتبار زیادی می باشد و در پایگاه های علمی مهم به چاپ می رسند مقالات علمی ISI می باشد.
هدف از اخذ پذیرش و انجام مقاله و چاپ آن چیست؟
هدف از پذیرش و انجام مقاله شامل موارد زیر است:
الزام در اخذ مدرک تحصیلی
اگر چه در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد تمامی رشته ها، چاپ مقاله علمی پژوهشی در مجلات معتبر یک امتیاز علمی محسوب می شود و به نمره پایانی کسب شده اضافه می گردد اما این اقدام اختیاری است و دانشجو ضرورتی برای نوشتن مقاله علمی و چاپ آن ندارد. این در حالی است در مقطع تحصیلی دکتری، دانشجو الزاما باید اقدام به نوشتن مقاله علمی نماید و آن را در مجلات علمی به چاپ برساند.
اعتبار نویسنده
نوشتن مقاله علمی isi اعتبار نویسنده را در بین اساتید و همکاران افزایش می دهد و او را در جایگاه علمی بالاتری قرار خواهد داد.
پیشنهاد مطالعه: زمانبندی ارسال و پذیرش مقاله
مراحل پذیرش و انجام مقالات ISI
مرحله اول، ارسال مقاله به مجله معتبر
مجلاتی که دارای اعتبار علمی هستند و در پایگاه های علمی مهم نمایه می شوند، هر کدام دارای فرمت خاص و چارچوب مشخص شده ای هستند. پژوهشگر قبل از اینکه اقدام به نوشتن مقاله کند باید، مجله مد نظر خود را مشخص نماید و در قالب چارچوب وضع شده اقدام به نوشتن کند و گرنه مجبور به دوباره کاری خواهد شد. نتیجه اینکه جهت پذیرش و انجام مقاله ارسالی باید به فرمت مجله تنظیم شود و سایت مجله ارسال گردد.
مرحله دوم؛ بررسی مقاله توسط ویراستار
مرحله بعدی از پذیرش و انجام مقاله این است که پس از اینکه مقاله توسط مجله دریافت شد، قبل از اینکه مورد ارزیابی محتوایی قرار بگیرید، می بایست توسط ویراستار بررسی گردد. این بررسی به جهت این است که آیا مقاله ارسالی به فرمت مجله تنظیم شده است یا خیر.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISC
مرحله سوم؛ ارزیابی توسط بازرسین
اگر مقاله علمی در مرحله قبل پذیرش و انجام مقاله توسط ویراستار تایید گردد به مرحله بررسی توسط بازرسان ارسال می شود. آنها مقاله را به طور دقیق و موشکافانه مورد ارزیابی قرار می دهند و در صورت نیاز به اصلاح و ویرایش یه مرحله قبل ریجکت می کنند.
مرحله چهارم؛ اعمال اصلاحیات توسط پژوهشگر
در این مرحله پذیرش و انجام مقاله دو حالت وجود دارد. حالت اول این است که ویراستار تشخیص می دهد، اصلاحیات وارد شده قابل ویرایش خواهد بود، در نتیجه به پژوهشگر ایمیل فرستاده و او را مطلع می سازد که اصلاحیات را اعمال کند و تا زمان ویرایش نهایی منتظر می ماند.
حالت دوم زمانی است که مقاله از لحاظ محتوایی بسیار ضعیف است و نیاز به اصلاحیات اساسی دارد، در این مورد هم مجدد به پژوهشگر اطلاع داده می شود و اگر نویسنده مقاله اعمال تغییرات را در مقاله اعمال نکند، مقاله کاملا ریجکت می شود.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISI
مرحله پنجم پذیرش و انجام مقاله؛ ارسال مجدد مقاله ویرایش شده
پژوهشگر تمامی اصلاحیات را انجام می دهد و مجدد آن را به سایت مجله ارسال می کنند. این مرحله به نوعی تکرار مراحل قبل است و مرحله ویراستاری و بازرسی مجدد انجام می شود.
مرحله ششم پذیرش و انجام مقاله، پذیرش نهایی
اکنون مقاله توسط مجله تایید شده است و به نویسنده اطلاع داده می شود که نسخه نهایی مجله را ارسال نماید. اقدامات مرتبط با پرداخت هزینه توسط پژوهشگر و چاپ مقاله توسط مجله و نمایه آن در پایگاه علمی معتبر در این مرحله انجام می گیرد.
نکته مهم :
بازرسی و داوری مقالات جهت پذیرش و انجام مقاله توسط مجله هدف به سه روش انجام می گیرد:
- روش یک سو کور؛ این نحوه داوری به زمانی اطلاق می شود که نام داوران مشخص نباشد.
- روش دو سو کور؛ در این روش بازرسی، همزمان نام نویسندگان و نام داوران مخفی خواهد بود.
- روش داوری باز؛ این روش داوری به زمانی گفته می شود که نام نویسندگان و نام بازرسان مشخص باشد.
معمولا در ایران نحوه داوری مجلات به روش دوم انجام می گیرد و علت این موضوع، داوری به صورت بی طرفانه است. امکان قضاوت غیر اخلاقی در این نوع روش داوری وجود نخواهد داشت.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
3 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
عالی و کامل ود سپاس از شما
سلام سپیده عزیز
ممنون که همراه ما هستید
سلام دوست عزیز
سپاس از همراهی شما