نوشتن مقدمه برای مقاله علمی یکی از الزامات مهم پذیرش و چاپ است. این بخش همانند نقشه راهی برای راهنمایی مخاطب جهت معرفی اهداف پژوهش بوده و اینکه چرا این تحقیق انجام شده است؟
نقش مقدمه به اندازه ای در چاپ مقاله مهم و تعیین کننده است که گاهی اوقات، سردبیر یا داوران مجلات، تنها با بررسی مقدمه به این نتیجه می رسند که مقاله ارزش چاپ و انتشار دارد یا خیر! به عبارت ديگر در فرایند داوری مقالات و در همان ابتدا، داوران مجلات علمي با بررسی انطباق مقدمه با اصول تعیین شده در این رابطه، در مورد پذیرش یا رد مقاله تصميم ميگيرند.
به همین دلیل بیشتر صاحبنظران در زمینه انجام چاپ مقاله علمی پژوهشی بر این عقیده هستند که حداقل نيمي از زمان نگارش تحقیق می بایست صرف نوشتن مقدمه برای مقاله علمی شود.
ساختار و محتواي مقدمه چگونه است؟
ساختار مقدمه به ترتیب شامل موارد زیر خواهد بود:
- بیان اهمیت، دیدگاه و پیش زمینه ای برای موضوع مقاله
- نگاهی مختصر به اطلاعات علمي موجود
- بيان فلسفه انجام پژوهش
- مشخص نمودن اهداف تحقیق
درواقع هدف اصلی نگارش مقدمه، پاسخی روشن به اين پرسش است كه چرا این پژوهش صورت گرفته و محقق چه انگيزه ای از انجام آن داشته است. بیان واضح و شفاف این موضوع که در مقاله به چه مطالبی قرار است اشاره شود نیز برای نوشتن مقدمه برای مقاله علمی بسیار مهم است.
ویژگی های نخستین سطر مقدمه
نوشتن اولين خط برای مقدمه به معنای برداشتن نخستین گام در انجام هرکاری است و می بایست کاملا استوار، دقیق و مشخص باشد. درواقع شروع مقدمه باید بیانگر محوریت موضوع و ایجاد کننده انگیزه در مخاطب باشد. به همین دلیل در نخستین سطر از مقدمه اغلب به معرفی موضوع اصلي مقاله پرداخته ميشود. سپس در دیگر پاراگرافها، سایر متون مرتبط با محتوا و تبیین اهداف نگارش مقاله، ارائه می گردد.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISC
چگونگی روند ارائه مطالب در مقدمه
روند کلی ارائه مطالب در نوشتن مقدمه برای مقاله علمی معمولا از کل به جزء است. به این معنی که؛ پژوهشگر در ابتدا به بیان اطلاعات کلی در مورد موضوع مقاله پرداخته، سپس به مرور جنبه های اختصاصی از آن را نیز ارائه می نماید.
شیوه نگارش يك مقدمه خوب
تاکید بر این نکته که فرضیات مقاله چگونه تهیه شده اند از ضروری ترین مواردی است که نویسنده باید در مقدمه مقاله خود به آن بپردازد. همچنین بیان دقیق ارتباط میان پژوهش های پیشین و مطالعات انجام شده نیز الزامی خواهد بود.
نحوه استفاده از مراجع در مقدمه
برای نوشتن مقدمه برای مقاله علمی به ویژه در چاپ مقاله isi باید به طور متوازن و متناسب از منابع و كتب مرجع استفاده شود. درواقع نباید فرم كلي تحقیق تحت تاثیر استفاده بیش از حد از مراجع، شکلی ساده و عامیانه به خود بگیرد. از طرفی نوشتن تخصصی آنها نیز نباید باعث ابهام و درک دشوار مقدمه گردد.
روش نوشتن پاراگراف آخر مقدمه
در پاراگراف آخر مقدمه باید به هدف مقاله و انجام پژوهش پرداخته شود. همچنین نوشتن تکنیک های مورد استفاده در تحقیق و بیان مختصر روش انجام مطالعه نيز مناسب خواهد بود.
زمان دقیق نوشتن مقدمه مقاله
معمولا توالی نگارش مقاله علمی پژوهشی به این شکل می باشد که در وهله نخست، روش تحقیق یا مواد و روش ها ارائه می شوند. سپس نتایج حاصل از مطالعه، پس از آن نگارش مقدمه و در پایان نیز بحث و نتیجه گیری به رشته تحرير در خواهد آمد.
با اين وجود برخی افراد بر این عقیده هستند که بهترین زمان نوشتن مقدمه برای مقاله علمی پیش از نگارش ساير بخش های یک پژوهش است. اینکه مقدمه یک مقاله در ابتدا نوشته شود یا در انتها، تاثیر چندانی در کیفیت و پذیرش مقاله توسط داوران نخواهد داشت. بلکه دقت و توجه محقق در تنظیم یک مقدمه اصولی و رعایت اصول و قواعد است که از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
پیشنهاد مطالعه: شاخص Q در مجلات علمی
شايع ترین مشكلات در نوشتن مقدمه
- عدم اشاره به اهداف پژوهش و سردرگمي مخاطب
- بی توجهی به ارائه مراجع مرتبط با مطالعه
- بیان مطالبی خسته کننده که چندان با پژوهش مرتبط نیستند.
- عدم تشریح یک ساختار کلی مقاله به صورت تئوري كه موجب می شود مخاطب هیچ دیدگاهی از مطالعه ساير بخش های پژوهش نداشته باشد.
طول استاندارد مقدمه مقاله
معمولا حجم مناسب جهت نوشتن مقدمه برای مقاله علمی حداكثر دو صفحه بوده و یا اینکه می بایست یک ششم از كل مقاله به مقدمه اختصاص داده شود.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.