این که بدانیم چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم یکی از بهترین راه های سنجش توانایی یک پژوهشگر برای نگارش مقاله است تا به این وسیله ضمن شرکت در کنفرانس های متعدد، بتواند به تبادل افکار و نظریات خود پرداخته و رزومه علمی خود را تقویت نماید. شرکت در کنفرانس های علمی و ارائه مقالاتی در حوزه های مربوطه، علاوه بر هم اندیشی با سایر محققین، شرایطی را نیز برای چاپ مقاله در مجلات معتبر فراهم می سازد. البته برخی نکات و چارچوب ها نیز برای نوشتن مقاله کنفرانسی وجود دارد که رعایت آنها در کیفیت نهایی مقاله بسیار موثر بوده و علی رغم اینکه استانداردهای لازم برای این نوع مقالات در مقایسه با چاپ مقاله isi کمتر است، اما بازهم به رعایت آن تاکید زیادی می شود.
نحوه نگارش مقالات کنفرانسی
پروسه داوری و انتشار مقالات کنفرانسی در مقایسه با چاپ مقاله علمی پژوهشی از مراحل ساده تر و کوتاه تری برخوردار می باشد. البته این سادگی به معنای بی اهمیت بودن آن و بی توجهی به محتوا و اصول تعیین شده در این حوزه نمی باشد و در صورت عدم رعایت استانداردهای لازم برای این که بدانیم چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم به طور حتم نتایج مثبتی شامل حال شما نخواهد شد. معمولا در این نوع مقالات و با توجه به محدودیت های موجود، تنها بر روی موضوع اصلی کنفرانس تمرکز شده و بسیاری از مطالب به شکل خلاصه و کوتاه ارائه می گردند.
پیشنهاد مطالعه: داوری همتا یا Peer Review
همچنین، نگارش مقاله همایشی نمی تواند دنباله رو مطالب نگارش شده قبلی باشد و هربار نویسنده بایستی با یک دید نو به موضوع بپردازد. از طرفی دیگر مقالات کنفرانسی در مقایسه با مقالات ژورنالی، ساختار نگارشی و محتوایی ساده تری دارند اما با این حال دقت کنید که ارزش یافته های شما، کمتر از مقالات ژورنالی نیستند و تنها دایره مخاطبان شما محدودتر و اختصاصی تر می شود. به این ترتیب، مطالب خود را با دقت دسته بندی کرده و برای هر بخش، نتیجه گیری مناسب داشته باشید. همچنین توصیه می شود از ارائه مطالب و استدلال های طولانی و سنگین در مقالات کنفرانسی خودداری نمائید.
اصول و قواعد نگارش مقاله کنفرانسی
۱- رعایت قواعد نگارشی و شیوه نامه اعلامی از جانب کنفرانس
از مهم ترین نکات برای نوشتن مقاله کنفرانسی می توان به رعایت قواعد و شیوه نامه مربوط به هریک از همایش ها اشاره کرد. مثلا تعداد کلمات متن و یا حداکثر صفحات قابل ارائه در نگارش مقاله که معمولا بر روی وبسایت کنفرانس قابل مشاهده خواهد بود. اطلاع از تعداد کلمات و صفحات مقاله، برای برنامه ریزی صحیح جهت گنجاندن مطالب با اهمیت و ضروری، بسیار مهم می باشد.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISC
۲- توجه به قالب و ساختار مخصوص کنفرانس
قالب و ساختار ارائه مقاله نیز کاملا انحصاری و مختص هر همایش و سمینار است. مواردی مانند؛ نوع فونت و اندازه آن، تعداد ستون های مقاله یا طرح بندی صفحات، نحوه مرجع نویسی، ابزارهای لازم جهت اینکه چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم مانند ورد یا لاتکس و… از جمله مواردی هستند که در ساختار و قالب نهایی مقاله شما تاثیرگذار می باشند. این قالب توسط وبسایت همایش و به صورت فایل قابل دانلود در اختیار نویسنده قرار می گیرد.
۳- رعایت چارچوب های لازم برای مقاله نویسی
چارچوب نگارش مقاله نیز همانند دو مورد قبل، برای هر کنفرانس منحصر به فرد بوده و معمولا از جانب عوامل برگزارکننده همایش، مشخص می شود. اما چارچوب کلی که در اغلب همایش ها مشاهده می شود به ترتیب شامل؛ عنوان، چکیده، مقدمه، روش شناسی، نتایج، بحث و نتیجه گیری و منابع می باشند اما در مواقعی نیز دیده شده که برخی کنفرانس ها، تغییرات و یا جابه جایی هایی در این عناوین اعمال کرده اند.
پیشنهاد ویژه: استخراج مقاله از پایان نامه
۴- تعیین نوع مقاله برای هر کنفرانس
تعیین نوع مقاله، یکی دیگر از قواعد مهم برای ارسال مقالات کنفرانسی است که در هر صورت شما ملزم به رعایت قالب تعیین شده هستید. معمولا کلیه مقالات به صورت سخنرانی یا پوستر مورد پذیرش واقع می شوند و براین اساس می بایست با مراجعه به وبسایت همایش، قالب مربوطه را دانلود و مطالب را در آن قرار دهید.
۵- ویرایش ساختاری و نگارشی مقاله
پس از اتمام مراحل نوشتن مقاله کنفرانسی لازم است که برای جلوگیری مشکلات احتمالی در روند داوری مقالات و عدم پذیرش آن، چندین بار با دقت مقاله را مطالعه نموده تا در صورت وجود مشکلات احتمالی در ساختار و یا محتوا، آنها را برطرف نمائید. در کنار ویرایش ادبی، مقاله را از نقطه نظر اصول مربوط به فرمول نویسی و ریاضیات نیز بررسی کنید.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.