نکات و راهبردهای ایجاد انسجام مقاله با هدف کیفیت بخشیدن به محتوا و یک نگارش آکادمیک گردآوری شده تا با استفاده از آن، بیان فرضیات حاصل از پژوهش ها، روان تر و درک مقاله برای محاطب ساده تر شود. در تعریف انسجام مقاله بر اهمیت انتقال واضح و شفاف ایده تاکید می شود که این هدف به واسطه رعایت اصول گرامری و پیوستگی میان جملات به دست می آید.
درواقع نگارش و چاپ مقاله علمی پژوهشی با هدف منتفع ساختن خواننده و درک مفاهیم صورت می گیرد و در غیر این صورت، علاوه بر آنکه مخاطب با یک متن از هم گسیخته و نامنسجم مواجه می شود، هیچ نفعی از مقاله نیز کسب نخواهد کرد. به همین منظور در ادامه مهم ترین نکات و راهبردهای ایجاد انسجام مقاله را شرح خواهیم داد.
نحوه بررسی انسجام مقالات علمی
برای ایجاد یکپارچگی ساختار و پیوستگی جملات، بهتر است تمام تمرکز خود را در هنگام نگارش به کار بسته تا مقاله شکل روان تری به خود بگیرد و محتوا برای مخاطب خوانا و قابل درک شود. با این حال، اگر در مورد انسجام مقاله خود دچار تردید هستید، روش های مختلفی برای بررسی و کسب اطمینان از این مولفه وجود دارد که بخشی از نکات و راهبردهای ایجاد انسجام در مقاله علمی بوده و شامل موارد زیر است:
- بهتر است در هنگام نگارش مقاله، تا جای ممکن از نگارش روان جملات استفاده کنید. حتی اگر لازم است با تغییر در ساختار و طول جملات و یا بهره گیری از نشانه گذاری درست و یا افزودن بر دامنه کلمات، به بیان دقیق جملات خود بپردازید.
- استفاده از برخی عبارات که به نوعی انتقال دهنده و رابط میان جملات هستند مانند “علاوه بر این، علاوه بر آن، همچنین، بنابراین، برعکس، به این ترتیب، از این رو، و غیره” به یکپارچگی مقاله کمک زیادی می کند.
- تکرار کلمات کلیدی اما پرهیز از تکرار بیش از حد، بسیار کارآمد می باشد.
- تکرار ساختار جمله یا موازی نویسی که یک روش موثر در نگارش بوده و به نوعی بر موضوعات خاص تکیه می شود.
- از یکپارچگی نکات و راهبردهای ایجاد انسجام موضوع مقاله اطمینان حاصل کنید.
- بهتر است ابتدای هر پاراگراف را با جملات یا اطلاعاتی آغاز کنید که به محتوای جمله بعدی اشاره کند.
پیشنهاد مطالعه: انواع ریجکت مقاله
بهترین روش ها برای ایجاد انسجام در یک مقاله علمی
برای ایجاد انسجام در یک مقاله، وجود برخی ابزارها و یا روش ها ضروری و مهم هستند به همین منظور در این بخش اشاره ای به نکات و راهبردهای ایجاد انسجام در مقاله علمی خواهیم داشت چراکه این موارد در مسیر چاپ مقاله و به ویژه در فرآیند ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله قبل از سابمیت حتمأ کارآمد و موثر خواهند بود.
- با استفاده از مترادف ها، اسامی متضاد و واژه های مستعار می توانید به انسجام مقاله خود کمک کنید. بهره گیری از زنجیره کلمات در محتوا، ضمن ایجاد تنوع در متن، مانع از یکنواختی و خسته شدن مخاطب از مطالعه مقاله می شود.
- ایجاد انسجام در مقاله، توسط برخی ضمایر ملکی یا تصرفی مانند (شما، آنها و..) و یا ضمایر فاعلی همچون (او، من و…) و حتی تعیین کننده هایی مثل (آنها، اینها و…) ممکن بوده و به این وسیله میتوانید آنها را با جملات پیشین مرتبط کنید.
- استفاده از یک کلمه به جای واژه ای که قبلأ به کار برده شده نیز راه حل دیگری برای ایجاد و حفظ انسجام در مقاله است که جانشینی یا جانشین سازی نام دارد. مثلا “من امروز یک کیف طراحی خریدم، او نیز همین کار را کرد”
- حذف کلماتی که برداشت معنای آنها به صورت ضمنی و از متن می باشد. این روش نیز ایجاز نام دارد و از نکات و راهبردهای ایجاد انسجام در مقاله علمی به شمار می رود. مثلا “او بعد از ظهر به کلاس یوگا می رود. امیدوارم که من هم بتوانم.”
- اسم های منسجم یا فراگیر نیز که حجم زیادی از کلمات را خلاصه می کند نیز راهکاری جهت انسجام مقاله است.
- حروف ربط به کلماتی اتصالی گفته می شوند که با استفاده از آنها امکان بیان فهرستوار ایده ها و فرضیات وجود دارد. مثلا (بعدی، سپس، آخرین، و…)
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISI
انسجام، پیوستگی و اختصار از جمله ملزومات مقالات آکادمیک و چاپ تحقیقات علمی معتبر مانند چاپ مقاله isi است و استراتژی مهمی برای انتقال ایده به مخاطب خواهدبود. در غیر اینصورت، مخاطب دچار سردرگمی شده و ضمن از دست رفتن ایده های شما، اهدافتان نیز محقق نمی شود.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.