دلایل رد شدن مقاله از جمله چالش های بزرگی است که معمولا اکثر نویسندگان و پژوهشگران با آن مواجه هستند. معمولا بسیاری از محققین جوان و تازه کار، پس از رد مقاله تصور می کنند که پژوهش آنها به اندازه کافی خوب نبوده و از ادامه مسیر دلسرد می شوند. در حالیکه آشنایی با علل ریجکت مقاله، می تواند تجربه گرانبها و ارزشمندی برای پژوهشهای بعدی آنها باشد. خوب نبودن مقاله توصیف گسترده ای است که دربردارنده دلایل مختلفی بوده و منجر به عدم پذیرش مقاله می گردد.
اما در صورت شناخت این دلایل به راحتی می توانید ضمن پیشگیری از آن، شانس پذیرش و چاپ مقاله خود را افزایش دهید. به طور کلی عوامل زیادی میتواند سردبیر مجله را برای ریجکت مقاله، مجاب کند که در ادامه مروری بر رایج ترین دلایل رد شدن مقاله خواهیم داشت.
عدم تایید مقاله در غربالگری فنی
پیش از آنکه مقاله برای ارزیابی به هیئت داوران مجله ارسال شود، توسط هیئت تحریریه نیز مورد بررسی قرار خواهدگرفت که در صورت وجود ایرادات فنی در ساختار، مقاله ریجکت خواهد شد. از اصلی ترین دلایل رد شدن مقاله در این مرحله عبارتنداز:
- مقاله مشکوک به سرقت ادبی است.
- مقاله همزمان در مجلات دیگر نیز در دست بررسی است.
- فقدان برخی عناصر کلیدی مقاله مانند عنوان، فهرست نویسندگان، منابع، تصاویر و جداول و…
- ضعیف بودن کیفیت ترجمه مقاله
- عدم وضوح و شفافیت داده ها در اشکال و جداول
- عدم تطابق مقاله با دستورالعمل های مربوط به نویسندگان
پیشنهاد مطالعه: نکات و راهبردهای ایجاد انسجام مقاله
انتخاب موضوع خارج از محدوده
خارج از محدوده بودن موضوع مقاله یکی از موضوعاتی است که در هنگام انتخاب مجله برای چاپ مقاله به آن توجهی نمی شود. به همین دلیل ممکن است به تشخیص سردبیر، مطالعه این موضوع برای خوانندگان چندان جذاب به نظر نرسد که یکی از دلایل رد شدن مقاله می گردد.
فقدان تحقیقات کامل و پیشرفته
یکی از دلایل رد شدن مقاله به ویژه برای چاپ مقاله علمی پژوهشی ، کافی نبودن تحقیقات و عدم تداوم در مطالعات است که باعث می شود تحولات مهمی را که می تواند بر مقاله و مخاطب تاثیرات مهمی داشته باشد، از دست بدهید.
عدم ارائه یک مفهوم تازه
در صورتی که تحقیقات شما، حاوی هیچ مفهوم تازه و روش جدیدی نباشد، بدون شک رد می شود. در مواردی حتی ممکن است مقاله برای چاپ در یک ژورنال دیگر ارجاع داده شود.
عدم نتیجه گیری یا تعیین هدف نهایی
علاوه بر آنکه می بایست نتایج یافته های پژوهش خود را در مقاله گزارش دهید، لازم است در نهایت خوانندگان نیز چیزی را از مطالعه پژوهش شما به دست آورند. اگر مقاله فاقد پیام، هدف یا یک نتیجه گیری درست باشد، پذیرش آن دشوار خواهد شد زیرا هدف از نگارش مقاله مشخص نخواهد بود.
نقص در طراحی یا روش تحقیق
یکی از مواردی که معمولا توسط داوران یا ویراستاران مورد توجه قرار می گیرد، نحوه رویکرد نویسنده به روش تحقیق و پژوهش مقاله است. این بررسی نوعی غربالگری جهت اطمینان از اعتبار مقاله است که در صورت وجود ایرادات جزئی، در مرحله ریوایز مقاله قابل رفع است. اما مشکلات عمده و یا حذف داده های مهم در روش تحقیق، احتمال ریجکت را افزایش می دهد که یکی از متداول ترین دلایل رد شدن مقاله است.
جاه طلبانه بودن تحقیقات
یکی از مشکلاتی که می تواند منجر به رد شدن مقاله شود، جاه طلبانه بودن مقاله و همه جانبه بودن آن است که تفسیر نتایج را دشوار نموده و در مواردی هم باعث ناقص شدن اطلاعات می شود. در این صورت بهتر است مقاله به چند پژوهش کوچکتر تقسیم شود.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISC
فقدان اهمیت بین المللی
گستره خوانندگان و مخاطبان بسیاری از مجلات معتبر علمی در تمام دنیا است که از آن جمله می توان به جاپ مقاله isi اشاره کرد. همین مسئله، موجب شده ویراستاران با در نظر گرفتن مخاطبان خود در تمامی کشورها به ارزیابی و بررسی مقالات بپردازند. به این ترتیب اگر مقاله فاقد اطلاعات مهم علمی و تحقیقاتی باشد، بازخورد مناسبی در میان خوانندگان بین المللی نداشته و به عنوان یکی از دلایل رد شدن مقاله محسوب می شود.
عدم ویرایش مقاله قبل از ارسال
معمولا پیش از ارسال مقاله، نویسنده می بایست با چندین بار مرور و ویرایش، اشکالات احتمالی آن را برطرف نماید. به این ترتیب اگر مقاله شما در اثر عدم ویرایش، غیر قابل فهم، تکراری، طولانی یا نیازمند چندین بار مطالعه برای درک بهتر باشد، احتمال رد شدن مقاله آن بسیار زیاد است.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.