نحوه نوشتن مقاله کنفرانسی دغدغه بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران است. مقالات نوشته شده در زمینه های مختلف معمولا از نقطه نظرهای گوناگون مانند اعتبار و ارزش علمی و همینطور نحوه و نوع چاپ و انتشار، در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند که یکی از این دسته بندی ها، بر اساس محل نشر آنها است که با عنوان مقاله های ژورنالی و کنفرانسی شناخته می شوند. ضرورت شناسایی و تمایز مقالات کنفرانسی و ژورنالی برای نویسندگان بسیار با اهمیت است چراکه هریک از این مقالات، در نحوه نگارش و حتی قالب، دارای تفاوت های بسیاری می باشند. از این رو در این نوشتار به بررسی و طریقه نوشتن و انجام مقاله کنفرانسی خواهیم پرداخت.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISC
وجه تمایز مقاله کنفرانسی و ژورنالی
به طور کلی مقالاتی که هدف از نوشتن آنها چاپ شدن در مجله های علمی است، مقالات ژورنالی هستند و در نقطه مقابل، مقالاتی که برای یک کنفرانس تخصصی، نگارش و در نظر گرفته می شوند، مقالات کنفرانسی نام دارند. البته معمولا این مقالات هم به صورت مکتوب و هم جهت ارائه دادن در یک جلسه و در میان نفرات شرکت کننده کنفرانس، آماده می گردند.
تعریف مقالات کنفرانسی
امروزه یکی از مهم ترین روش های انتقال اطلاعات و نظریه ها در موضوعات تخصصی گوناگون، همایش یا کنفرانس هایی است که در طول سال به صورت داخلی یا خارجی برگزار می شوند که صاحب نظران و اعضای شرکت کننده در این جلسات، با نگارش مطالب و مقالات مرتبط با موضوع همایش، یافته ها و نظرات خود را در اختیار سایر افراد و محققین، قرار می دهند. در نهایت هم این مقاله ها که با نام مقالات کنفرانسی ارائه می شوند مورد ارزیابی دقیق ویراستاران و داوران کنفرانس قرار گرفته و در صورت برخورداری از سطح علمی و تخصصی قابل قبول، در نشریات مربوطه به چاپ می رسند.
پیشنهاد مطالعه: نکات لازم برای چاپ مقاله در ژورنال
طریقه نوشتن و آماده کردن یک مقاله کنفرانسی (انجام مقاله کنفرانسی)
به طور کلی، نوشتن هر نوع مقاله ای در گرو توجه به اصول و نکات مشخصی است که در ادامه این نکات را جهت آشنایی شما با طریقه نوشتن مقاله کنفرانسی ارائه خواهیم کرد:
رعایت اصول و قواعد مربوط به مقاله کنفرانسی
در اولین قدم برای یادگیری طریقه انجام مقاله کنفرانسی، توجه به قواعد تعیین شده برای نگارش مانند تعداد کلمات و حداکثر صفحات مجاز برای نوشتن است که معمولا از طرف همایش مربوطه به اطلاع نویسندگان می رسد.
انجام نگارش برطبق قالب معین
نکات نگارشی مقاله در طریقه نوشتن مقاله کنفرانسی بسیار مهم و حائز اهمیت است مانند نوع فونت و اندازه آن، طرح بندی یک ستونی یا دو ستونی مقاله، نحوه مرجع نویسی و حتی نرم افزار نگارش مقاله نیز هم در ساختار ظاهری و هم در تایید نهایی مقاله، اثرگذار است. معمولا این قالب با تمام مشخصات و نکات نگارشی به صورت یک فایل قابل دانلود، در وبسایت همایش در اختیار نویسندگان قرار می گیرد.
نکته: اگر مقاله تنها از متن و نوشتار تشکیل شده، بهتر است از نرم افزار ورد و در صورتی که مقاله شامل تعداد زیادی فرمول نیز هست، نرم افزار لاتکس برای نگارش مناسب می باشد.
پیشنهاد ویزه: استخراج مقاله از پایان نامه
توجه به ساختار و چهارچوب مقاله
هر کنفراس یک ساختار و چهارچوب مخصوص به خود دارد که نویسندگان می بایست به ساختار ارائه شده از جانب کنفرانس توجه داشته تا بدانند مقاله را بر چه اساسی پیش ببرند. معمولا ترتیب کلی مقالات کنفرانسی به این صورت هستند که پس از عنوان مقاله، چکیده مطلب، مقدمه، متن اصلی، نتیجه گیری و در پایان نیز منابع و مآخد مقاله و همچنین نقل قول های صورت گرفته در آن به طور کامل نوشته می شود. البته گاهی می تواند این ترتیب توسط کنفرانس های مختلف جابه جا شود.
تعیین نوع مقاله
یکی از نکاتی که در نحوه نوشتن مقاله کنفرانسی باید مورد توجه قرار بگیرد، تعیین نوع مقاله است. به این صورت که مقالات غالبأ یا به شکل سخنرانی و ارائه و یا به صورت پوستر دریافت می شوند. درواقع اگر هدف از ارائه یک مقاله، سخنرانی است رعایت قالب و نوع مقاله نیز اهمیت زیادی دارد همچنین ارسال مقاله به صورت پوستر نیز مستلزم دانلود قالب پوستر و قراردادن مطالب در آن می باشد.
ویرایش ادبی و ساختاری
در آموزش نحوه نوشتن مقاله کنفرانسی یکی از نکات مهم که توجه به آن همواره مورد تاکید بوده، اهمیت ویرایش ادبی و ساختاری مقاله است. چراکه معمولا یکی از دلایل رد شدن بسیاری از مقالات ارائه شده در کنفرانس ها، بی توجهی به این مورد و وجود مشکلات نگارشی و ساختاری در مقاله است. به همین دلیل پس از اتمام نگارش مقاله، مطالعه چندین باره آن و ویرایش اشکال های ادبی در تایید مقاله توسط داوران تاثیر خواهد داشت.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
مقاله کنفرانسی نوشتن کمی سختتر از بقیه حالت هاست