در این مطلب به نحوه نوشتن سوال و فرضیه پرداختهایم. در واقع نحوه نوشتن فرضیه در پژوهش های علمی و یا نحوه نوشتن فرضیه در پروپوزال یکی از سوالات پرتکرار به شمار می آید که تعداد زیادی از پژوشگران همیشه هنگامی که، قصد دارند پژوهش خود را آغاز کنند در ابتدا و در طول مسیر با آن مواجه می شوند. فرضیه نقش بسیار مهمی را در پژوهش ایفا می کند و در حقیقت، می توان گفت یکی از اصلی ترین پایه های پژوهش محسوب می شود. در ادامه مقاله قصد داریم مطالب مفیدتر و جامع تری را در مورد طرز نوشتن فرضیه برای چاپ مقاله در اختیار شما قرار دهیم..
فرضیه پژوهش چیست؟
یک فرضیه پژوهش، پیش بینی های شما را در مورد آنچه تحقیق شما بیان می کند مطرح می کند. این یک جواب آزمایشی برای سؤال تحقیق شماست که هنوز آزمایش نشده است. برای برخی از پروژه های تحقیقاتی ، ممکن است شما فرضیه های مختلفی بنویسید که جنبه های مختلف سؤال تحقیق شما را نشان می دهد.
یک فرضیه فقط یک حدس نیست بلکه باید براساس تئوری ها و دانش موجود باشد. همچنین باید قابل آزمایش باشد ، به این معنی که می توانید از طریق روشهای تحقیق علمی (مانند آزمایش ، مشاهدات و تحلیل آماری داده ها) آن را پشتیبانی یا رد کنید.
نحوه نوشتن فرضیه پژوهش در پژوهش های علمی به چه صورت است؟
زمانی که یک مشکل به درستی تشخیص داده می شود و به طور دقیق مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد امکان ارائه فرضیه های مربوط به آن وجود خواهد داشت. در واقع، باید گفته شود تمام فرضیه ها با توجه به تشخیص مشکل ایجاد می گردند. به همین جهت، در صورتی که تشخیص مشکل با کوچکترین اشتباه و نقصی همراه باشد باعث خواهد شد تا فرضیات ارائه داده شده نیز با مشکلات زیادی روبرو شوند و در آخر نتایجی که از پژوهش به دست می آیند کاملا نادرست و غیرکاربردی خواهند بود.
تنها دلیلی که می گویند عنوان پژوهش یا همان تشخیص مشکل را با دقت بسیار بالایی انتخاب کنید و زمینه پژوهش باید به خوبی مطالعه شود همین موضوع است. پژوهشگران موفق براساس تجربیاتی که حاصل کردن به این نتیجه رسیدند که نحوه نوشتن فرضیه در پژوهش های علمی و همچنین نحوه نوشتن فرضیه در پروپوزال به این صورت می باشد که ابتدا باید موضوع پژوهشی را ارائه داد و در مرحله بعدی فرضیات پژوهش متناسب با همان عنوان را ذکر کرد.
پبشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISC
چگونه می توان فرضیه مناسب پژوهش های علمی را انتخاب کرد؟
تعداد زیادی از محققان عنوان پژوهش را با دقت زیادی انتخاب نمی کنند. فرضیه خوب توجه بسیاری ز خوانندگان را به خود جلب خواهد کرد و آنها راتحت تاثیر قرار می دهد. نکات مهمی که نحوه نوشتن فرضیه در پژوهش های علمی را مورد توجه قرار می دهد شامل موارد زیر می شود:
- فرضیه ای که برای انجام پژوهش های علمی انتخاب می شود باید یک عبارت توصیفی باشد متاسفانه تعداد زیادی از پژوهش هایی که با مشکل مواجه شدند به دلیل این بوده که به جای انتخاب عبارت توصیفی، جمله سوالی به عنوان موضوع پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است.
- بهتر است فرضیه طولانی و پیچیده نباشد. چرا که، بسیاری از خوانندگان هنگام دیدن پژوهش های طولانی و غیرقابل فهم از خواندن آن صرف نظر می کنند. البته کوتاه کردن فرضیه به طور افراطی نیز توصیه نمی شود. بنابراین سعی کنید نه خیلی طولانی و نه خیلی کوتاه باشد.
- فرضیه پژوهش های علمی نباید به صورت یک جمله کامل باشد.
- از انتخاب فرضیه بازاری خودداری کنید.
- در بعضی از پژوهش های علمی هنگامی که نام یک گونه و یا نژاد خاص به طور دقیق بیان می شود خوانندگان تمایل بیشتری برای خواندن آن خواهند داشت.
- در فرضیه باید واژگان کلیدی را که توجه خوانندگان را به خود جلب می کند مورد استفاده قرار داد. فرضیه را بیشتر باید با استفاده از کلید واژه های رایج انتخاب کرد.
پیشنهاد مطالعه: نکات مهم چاپ مقاله علمی پژوهشی
فرضیه پژوهش های علمی از چه ویژگی هایی برخوردار است؟
همانطور که قبلا اشاره کردیم انتخاب یک فرضیه در پژوهش های علمی مناسب و خوب از اهمیت بسیار زیادی برای چاپ مقاله برخوردار می باشد. چرا که، فرضیه در پژوهش های علمی میزان صحت نتایجی که از پژوهش حاصل می شوند را تضمین خواهد کرد. مهمترین ویژگی هایی که فرضیه خوب باید از آن برخوردار باشند عبارتنداز:
- فرضیه باید به گونه ای باشد که بتواند حقایق را به طور دقیق و با قدرت بسیار بالایی توصیف کند.
- یک فرضیه مناسب از عهده پاسخ دادن به تمام سوالات مربوط به پژوهش علمی برمی آید.
- فرضیه مناسب برای پژوهش های علمی فرضیه ای است که تمام حقایق غیرمرتبط با مساله پژوهش علمی را به طور کامل حذف می کند.
- فرضیه پژوهش های علمی از پیجیدگی خاصی برخوردار نیست و به دلیل شفاف و ساده بودن به راحتی می توان آن را درک کرد.
- امکان آزمون و ارزیابی فرضیه پژوهش های علمی وجود دارد.
- فرضیه باید با حقایق، قوانین ثابت و اصول علمی که مورد تایید قرار گرفته اند هماهنگ باشد.
- در یک فرضیه خوب برای پژوهش های علمی به هیچ عنوان واژه ها و مفاهیم ارزشی مورد استفاده قرار نمی گیرد.
- فرضیه با مسائل پژوهش های علمی ارتباط مستقیمی دارد.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
ممنون بابت مطلب فوق العاده تون