در این مطلب به بررسی نکات ضروری برای ارسال و چاپ مقاله می پردازیم
محققان و نویسندگان همیشه تلاش می کنند که تحقیقات را به شکل چاپ مقاله با کیفیت بالایی بدست مخاطبان برسانند که موجب پیشرفت علم شود. اعتقاد داریم که فرضیه های منحصر به فردی داریم، تحقیق مان را بر داده های قوی پایه گذاری کرده ایم و از یک روش تحقیق مناسب استفاده کرده ایم. همانطور که ما یافته های خود را می نویسیم، هدف ما ارائه بینش نظری و به اشتراک گذاشتن نتایج نظری و عملی در مورد مقاله هستیم. سپس مقاله خود را برای چاپ در یک ژورنال مورد بررسی قرار می دهیم.
برای بسیاری از محققان، این سخت ترین قسمت چاپ مقاله است.
یکی از نکات ضروری برای ارسال و چاپ مقاله بررسی مشکلات آن می باشد که در اینجا به چندین ایراد در روند تهیه و ارسال مقاله به مجلات می توان اشاره کرد که اغلب منجر به رد یا ریجکت شدن مقاله برای چاپ می شود. آگاهی از این ایرادات شانس شما در چاپ مقاله را افزایش می دهد و همچنین باعث می شود که رزومه شما تقویت شود و سطح علمی تان بالا برود.
در این مقاله، که برای دانشجویان دکترا و سایر محققان جوان در نظر گرفته شده است، مشکلات رایج را شناسایی و راهکارهای مفیدی را برای تهیه مقالات تأثیرگذار ارائه می دهیم. چندین نوع مقاله نظیر مقاله کوتاه short communications، مقاله مروری review papers و موارد دیگر وجود دارد، این دستورالعمل ها بر تهیه مقاله کامل (دارای پیشینه پژوهش literature review)، مبتنی بر روش کیفی یا کمی، با موضوعات مدیریت، آموزش، علوم ارتباطات و اجتماعی تمرکز دارند.
یکی دیگر از نکات ضروری برای ارسال و چاپ مقاله نوشتن برای مجلات دانشگاهی یک فعالیت کاملاً رقابتی است و درک این مسئله مهم است که دلایل مختلفی برای رد کردن وجود خواهد داشت. علاوه بر این، فرایند داوری دقیق peer-review ژورنال یک عنصر اساسی چاپ مقاله است زیرا هیچ نویسنده ای نمی تواند تمام ایرادات بالقوه مقاله را شناسایی و بررسی کند.
پیشنهاد مطالعه: نحوه نگارش مقاله isi
لیست نکات ضروری برای ارسال و چاپ مقاله
در زیر می توان به بررسی لیست نکات ضروری برای ارسال و چاپ مقاله پرداخت امید است با رعایت آن بتوانیم بصورت تضمینی و در کمترین زمان این کار را انجام دهیم
در کمترین زمان مقاله را چاپ کنیم؟!
نویسندگان باید در مراحل اولیه تحقیق شروع به نگارش مقاله کنند. منظور ما این نیست که مقاله خود را در وهله اول تکمیل کنید و نتیجه گیری را بنویسید و اماده ارسال و چاپ مقاله کنید.
نویسندگان گاه به این واقعیت تکیه می کنند که همیشه بعد از بازخورد دریافت شده از ادیتور و داوران مجله، این فرصت را دارند که به رفع ایرادات بپردازند. طبق یک روش دقیق و اصولی می توان از ریجکت شدن مقاله و ناامیدی جلوگیری کرد. یک روند منطقی در انجام تحقیق وجود دارد که باید در تهیه مقاله هم رعایت شود.
یکی از این موارد، چندین بار خواندن مقاله در زمان ها و مکانهای مختلف است . مطالعه مجدد در زمینه تحقیق ضروری است و به شناسایی مشکلات و کاستی های متداول در مقاله ، که در غیر این صورت ممکن است نادیده گرفته شود، کمک می کند. دوم اینکه، به اشتراک گذاشتن مقاله خود با همکاران و محققان دیگر بسیار مفید است و از آنها درباره مقاله نگارش شده خود نظر خواهی کنید.
. با انجام این کار، نکات برجسته مقاله خود را می توانید برای داوران مشخص و واضحا ارائه بدهید.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISI
انتخاب مجله مناسب برای چاپ مقاله
از جمله نکات ضروری برای ارسال و چاپ مقاله این است که از مشاوران یا همکاران خود می توانید درخواست کنید مقاله تان را بررسی کنند و مجله مناسب برای چاپ را پیشنهاد بدهند. یافتن ژورنال مناسب برای مقاله شما می تواند شانس پذیرش را به طرز چشمگیری بالا ببرد و اطمینان حاصل کنید که به مخاطب هدف شما می رسد.
مثلا پایگاه الزویر یک جستجوگر مجله در سایت خود دارد. نویسندگان عنوان مقاله، خلاصه مقاله و زمینه تحقیق را وارد می کنند تا لیستی از مناسب ترین ژورنال ها را برای مقاله خود دریافت کنند.
نویسندگان کم تجربه گاهی اوقات تصمیم می گیرند مقاله خود را به طور همزمان به دو یا چند مجله ارسال کنند. بخش اخلاق و سیاست های ethics and policies کلیه ژورنال های علمی نشان می دهد که نویسندگان باید مقاله خود را همزمان فقط به یک مجله ارسال کنند. در غیر این صورت مشکلات کپی رایت برای نویسنده، دانشگاه و مجلات مورد نظر ایجاد می شود.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISC
قسمت اهداف و حیطه کاری Aims and Scopes و دستورالعملهای نویسنده مجله هدف را با دقت بخوانید.
پس از اینکه مقاله خود را بارها و بارها خواندید و دوباره مطالعه کرده اید، و از همکاران خود بازخورد دریافت کردید و یک ژورنال هدف را مشخص کردید، گام مهم بعدی خواندن اهداف و حیطه کاری ژورنال ها در حوزه تحقیق تان است. انجام این کار شانس پذیرش مقاله شما را برای چاپ بالا می برد. گام مهم دیگر دانلود کردن دستورالعمل خوانندگان guidelines است و باید مطمئن شوید که تمام موارد را رعایت کرده باشید. برخی مجلات گزارش داده اند که از هر پنج مقاله، فقط یک مقاله دستورالعمل را رعایت می کند و طبق فرمت مجله دقیقا تنظیم شده است.
رد یا ریجکت شدن یک مقاله می تواند در زمان های مختلف و در قالب های مختلف اتفاق بیفتد. به عنوان مثال، اگر هدف تحقیق شما مطابق با اهداف و دامنه ژورنال هدف نباشد، یا این که مقاله شما مطابق با فرمت ژورنال نباشد، یا اگر نتواند انتظارات مورد نظر مجله را براورده کند قطعا در همان اول ریجکت میشود که در اصطلاح desk reject می گویند. یعنی اصلا برای بررسی داوری، مقالاتان ارسال نخواهد شد. Desk rejection می تواند برای نویسندگان دلسرد کننده باشد، و احساس کنند که زمان خود را بیهوده تلف کرده اند و حتی ممکن است باعث شود تا اشتیاق به موضوع تحقیق خود را از دست بدهند.
شایان ذکر است در صورت صلاحدید از کلیه افراد حرفه ای در این زمینه دعوت می شود که به نکات ضروری برای ارسال و چاپ مقاله اگر موردی نظرشان رسید حتما ما از نقطه نظرات خود بهره مند سازند.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
6 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
بسیار کامل
سلام! مقاله خیلی خوب بود. من همیشه استرس داشتم که چطور مقاله ام رو بفرستم. با خوندن این مقاله خیالم راحت شد. یه سوال داشتم: اگه مقاله ام ریجکت بشه، یعنی کارم تمومه؟ یا میشه دوباره فرستادش؟
وای چقدر نکات مهمی گفته بودی! من مخصوصاً اون قسمت راجع به انتخاب ژورنال مناسب رو خیلی دوست داشتم. قبلاً هر ژورنالی که پیدا میکردم، مقاله رو میفرستادم.
یه پیشنهاد دارم: اگه بشه یه بخش هم به این مقاله اضافه بشه که راجع به هزینههای چاپ مقاله باشه خیلی خوب میشه. چون خیلی از دانشجوها به خاطر هزینهها نمیتونن مقاله چاپ کنن.
من یه سوال دیگه داشتم. اگه مقاله به زبان انگلیسی باشه، باید چه نکاتی رو رعایت کنیم که داورها راحتتر بتونن متوجه منظورمون بشن؟
این مقاله خیلی به درد دانشجوهای دکتری میخوره. من که خیلی ازش یاد گرفتم. حالا دیگه میدونم که برای چاپ مقاله باید چه کارهایی انجام بدم.