بعد از ریجکت مقاله چه کنیم؟ مهم ترین اقدام در صورت ریجکت مقاله این است که با تمرکز روی گزینه های پیش رو، به برنامه ریزی بعدی خود در رابطه با رفع ایرادات مقاله و سابمیت مجدد آن فکر کند. رد شدن مقاله، یکی از تجربیاتی است که برای اغلب پژوهشگران پیش آمده و افرادی که به خوبی با روند چاپ مقاله آشنا هستند می دانند که این مسئله برای تمام نویسندگان، امری اجتناب ناپذیر است و یک نویسنده ممکن است به دفعات با آن مواجه شود.
حتی بد نیست بدانید که نزدیک به یک پنجم از تمام مقالاتی که به مجلات مختلف فرستاده می شوند، بدون طی مراحل داوری، ریجکت می شوند و دو برابر این تعداد نیز در روند داوری تخصصی همتا رد خواهند شد. به این ترتیب، این احتمال برای شما نیز بسیار زیاد است که در دفعات اول، مقاله شما مورد پذیرش واقع نشود. به همین منظور در این مطلب به شما آموزش می دهیم که مهم ترین اقدام در صورت ریجکت مقاله چیست و اینکه بعد از ریجکت مقاله چه کنیم؟
بعد از ریجکت مقاله چه کنیم؟
تقاضای تجدید نظر از ویراستار
اگرچه در حال حاضر گزینه ای مبنی بر ارسال تقاضای تجدید نظر به عنوان یکی از حقوق مسلم و به جای پژوهشگران وجود ندارد اما نویسندگانی که احساس می کنند داوران مجله در مورد پژوهش شما دچار سوء برداشت شده و یا درک مطلوبی از موضوع مقاله نداشته اند بهتر است دلایل خود را به صورت کاملا منطقی و در نهایت احترام به ویراستار اطلاع داده و از آنها تقاضا کنید که در صورت امکان، یکبار دیگر مقاله را مورد بررسی قرار بدهند.
پیشنهاد مطالعه: نوشتن مقاله علمی
ارسال و سابمیت مجدد مقاله
پس از ارسال درخواست بازخوانی مقاله، ممکن است مجله مخالفت خود را با تقاضای شما اعلام نماید اما در مقابل از شما بخواهد که ابتدا تغییرات مد نظر داوران را اعمال کرده و مجددأ مقاله خود را سابمیت کنید. در این صورت اگر واقعا هدف شما چاپ مقاله در همان مجله است،
بهترین فرصت را دارید که با رفع ایرادات لیست شده از طرف داوران، یکبار دیگر شانس خود را امتحان کنید. البته این احتمال هم وجود دارد که پس از ریجکت مقاله، به شما اعلام شود که حتی پس از اصلاح خطاها نیز از پذیرش مقاله شما معذور هستند که در چنین شرایطی مهم ترین اقدام در صورت پذیرفته نشدن و ریجکت شدن مقاله ، احترام به رأی آنها و انتخاب ژورنال دیگری است.
اصلاح مقاله و ارسال آن به یک مجله دیگر
در جواب سوال بعد از ریجکت مقاله چه کنیم؟ راه دیگری که در صورت ریجکت مقاله در پیش رو دارید، تغییرات و اصلاح مقاله و سپس ارسال آن برای ژورنالی دیگر است. البته باید با مطالعه شیوه نامه و رعایت جزئیات مد نظر مجله جدید از بروز مشکلات بعدی پیشگیری کنید.
عدم اصلاحات و ارسال مقاله به یک مجله دیگر
شاید سادهترین و مهم ترین اقدام در صورت ریجکت مقاله، عدم اعمال اصلاحات پیشنهادی از طرف داوران و ارسال مقاله به یک ژورنال دیگر باشد. اما اساسأ این ایده، قابل پذیرش نیست. این بی توجهی به نظرات داوران، به نوعی نادیده گرفتن و بی ارزش شمردن زحمات آنها است.
شما با این احتمال که تذکرات داوران قبلی، باعث ارتقاء سطح کیفی مقاله می شود حتی در صورتی که ممکن است برخی از آنها، اشتباه باشند، می بایست مقاله را تغییر دهید. چراکه این امکان وجود دارد که نکات مذکور، از دید داوران جدید نیز جای بحث داشته باشند. از طرفی کاملا محتمل است که قضاوت مقاله شما را همان داور مجله قبل، انجام دهد.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله Scopus
بایگانی مقاله و انصراف از ارسال آن به مجلات دیگر
از نظر برخی پژوهشگران ممکن است مهم ترین اقدام در صورت ریجکت مقاله این باشد که مقاله را بایگانی کرده و از ارسال آن به مجلات دیگر، انصراف دهند. این کار اگرچه ساده است اما از نظر جامعه علمی چندان قابل توجیه نیست. چراکه ممکن است نتایج پژوهش شما برای دیگران قابل استناد و با ارزش باشند و کمک بزرگی در راه چاپ مقاله علمی پژوهشی محسوب گردد.
علی رغم اینکه امروزه در عصر رسانههای متنوع به سر می بریم، اما پژوهشگران دنیا به شدت نیازمند مطالعات علمی و چاپ مقاله isi می باشند. به این ترتیب اگر تمایلی به ارسال مجدد مقاله یا تقاضای تجدید نظر ندارید، می توانید از مجلات دسترسی آزاد بهره برده و آن را بدون روند سختگیرانه داوری انتشار دهید که علاوهبر قابلیت ارجاع، به صورت رایگان نیز در دسترس مخاطبان قرار خواهدگرفت.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
2 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
اینو یادتون باشه که ریجکت شدن مقاله هیچ معنیی نداره که کار شما خوب نبوده.
ممکنه فقط مقاله با معیارهای اون مجله خاص همخوانی نداشته باشه.
ریجکت شدن مقاله یه فرصت برای رشده!
به جای اینکه ناراحت بشی، به نظرات داوران دقت کن و ببین ایراد کار کجاست.
شاید مقاله نیاز به ویرایش و اصلاح داره، یا شاید مجله مناسب برای ارسال مقاله رو انتخاب نکردی.
در هر صورت، از این فرصت استفاده کن و مقاله ات رو ارتقا بده.