مدت زمان پذیرش مقاله علمی پژوهشی از جمله موضوعات بحث برانگیزی است که همواره در انتشار نتایج مطالعات گوناگون علمی پژوهشی و چاپ مقاله isi مطرح بوده و طولانی بودن این روند برای اکثر پژوهشگران و دانشجویان، به یک چالش تبدیل شده است. در گذشته، ارزیابی مقالات از طریق ایمیل انجام می شد که این روند نیز به دلایل خاص خود، همواره با تاخیر مواجه بود اما امروزه و با توجه به رشد تکنولوژی و گسترش اینترنت، مکاتبه با ژرونال های مختلف از طریق سیستم عامل های آنلاین، بسیار ساده و سریع شده است. با این وجود، بازهم مشکل طولانی بودن مدت زمان پذیرش مقاله برطرف نشده که می توان آن را با توسعه دانش و بهره وری علمی در جوامع، مرتبط دانست که باعث افزایش حجم کار مجلات و تاخیر در پروسه بررسی و پذیرش مقاله شده است.
در این مطلب به بررسی مدت زمان پذیرش مقاله علمی پژوهشی و همچنین تعیین درصد پذیرش و مدت زمان تقریبی داوری مجلات پرداختهایم.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله علمی پژوهشی داخلی
زمان استاندارد برای پذیرش مقاله
معمولا مدت زمان انتظار پژوهشگران تا پذیرش و چاپ مقاله در حوزه ها و رشته های مختلف و همچنین مجلات گوناگون، متفاوت می باشد و اساسأ دلایل مختلفی برای این تفاوت ها وجود دارد. با این حال، پس از بررسی تاریخ سابمیت و پذیرش تعداد زیادی از مقالات موجود در پایگاه های علمی مختلف، میانگین و زمان استاندارد از لحظه ارسال و سابمیت مقاله تا پذیرش آن چیزی در حدود سه تا ۵ ماه به طول می انجامد. هرچند کاملا بدیهی است که مدت زمان پذیرش مقاله برای مجلات معتبرتر، بسیار بیشتر بوده و معمولا حدود ۳ یا ۴ ماه بیشتر از زمان معمول، به طول می انجامد.
متوسط زمان لازم برای داوری مقاله
تعیین درصد پذیرش و مدت زمان تقریبی داوری مجلات در مرحله داوری مقالات، یکی از بخش های زمانبر در فرآیند پذیرش مقاله است و هریک از مجلات، مدت زمان مخصوص به خود را برای مرحله دارند که با نوع رشته و زمان ارسال مقاله نیز مرتبط است. اما به طور کلی می توان مدت زمان لازم برای اظهار نظر داوران مجلات را از یک تا سه ماه متغیر دانست که این رقم برای بررسی مقالات پزشکی یک تا دو ماه و برای سایر حوزه ها، بین یک تا سه ماه خواهد بود
پیشنهاد ویزه: چاپ مقاله Scopus
معایب طولانی بودن پروسه پذیرش مقاله
گاهی اوقات طولانی بودن مدت زمان پذیرش مقاله ، برخی محققان را مجبور به تغییر مجله برای انتشار و چاپ مقاله علمی پژوهشی خود می کند. اهمیت این موضوع در رشته های پزشکی بیشتر از سایر زمینه ها است چراکه انتشار دیرهنگام نتایج این مطالعات، می تواند باعث تاخیر در اطلاع رسانی جدیدترین شیوه های درمانی برخی بیماری ها گردد که آثار سوء آن مستقیمأ روی سلامتی افراد خواهد بود. از طرفی، با توجه به سرعت رشد علم و تکنولوژی، تأخیر در چاپ مقاله علمی باعث به تاخیر افتادن معرفی یک دانش یا فناوری جدید و ممانعت از پرورش ایده های نو می شود که اثرات منفی قابل توجهی در حوزه علمی برجای می گذارد. هرچند در این سال ها، استراتژی های مختلفی جهت کاهش تأخیر در ارسال، پذیرش و انتشار مقاله به کار گرفته شده اما با این حال، تعداد زیادی از مقالات همچنان در صف انتظار جهت پذیرش و چاپ می باشند.
پیشنهاد مطالعه: زمان ارسال مقاله isi
عوامل مهم و موثر در مدت زمان پذیرش مقاله علمی پژوهشی
- نوع مجله انتخابی، تاثیر مستقیمی در مدت زمان پذیرش مقاله دارد. درواقع هرچقدر یک مجله دارای اعتبار بیشتری باشد، داوری سخت گیرانه تری روی مقاله اعمال و باعث طولانی شدن روند پذیرش آن می شود. این مسئله به هیچ عنوان مربوط به داخلی یا خارجی بودن مجله نیست، به طوری که ممکن است پروسه تایید و چاپ مقاله isi بین المللی، نسبت به چاپ یک مقاله علمی پژوهشی در مجلات داخلی، کوتاه تر باشد.
- پس از اعتبار مجله، این نوع مقاله است که تعیین کننده طول زمان پذیرش خواهد بود. مثلا پذیرش مقالات مروری با مقالات علمی پژوهشی و ریویو پیپر، در بازه زمانی متفاوتی، صورت می گیرند.
- داوری مجله نیز که به آن اشاره شد، از عوامل تاثیرگذار در افزایش مدت زمان پذیرش مقاله است که در مجلات معتبرتر، معمولا مقاله توسط ۴ داور ارزیابی می شود.
- نوع محتوا، عامل مهم بعدی در افزایش مدت زمان پذیرش است که در صورت بهره مندی از یک محتوای قوی و فاقد هرگونه اشکالات گرامری و نگارشی، می تواند زمان پذیرش و انتشار مقاله را به حداقل برساند. البته برخی مقالات نیز به شرط ریوایز یا اصلاح خطاها، پذیرش می شوند که در این شرایط می بایست، مقاله مجددأ ویرایش و بازخوانی شود که همین مسئله، موجب افزایش زمان لازم برای انتشار و چاپ مقاله خواهد شد.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
مدت زمان به نوع ژورنال هم بستگی داره البته