زمانبندی ارسال و پذیرش مقاله ، موضوعی بسیار مهم و استرس آور برای پژوهشگرانی است که برای نشر نتایج تحقیقات و مطالعات خود اقدام به ارسال مقاله به یکی از مجلات معتبر نموده اند. درواقع یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در انتخاب مجله برای چاپ مقاله isi، بازه زمانی بین ارسال و انتشار مقاله می باشد.
این موضوع به ویژه برای مقالات پژوهشی و ارائه اطلاعات بهروز در دنیای علم، از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد. زیرا با طولانی شدن روند بررسی و چاپ مقاله علمی پژوهشی، امکان انتشار آن توسط سایر محققین وجود دارد. البته چاپ مقاله در نشریات مختلف دارای زمانبندی ثابتی نبوده و با توجه به نوع پژوهش و یا امکانات مجله، متغیر می باشند. از این رو در ادامه به بررسی روند انتشار پژوهش و زمانبندی ارسال و پذیرش مقاله در ژورنال های معتبر علمی خواهیم پرداخت.
مدت زمان لازم برای انتشار مقاله
یکی از پرتکرارترین پرسش های اکثر دانشجویان و محققین، اطلاع از زمان لازم جهت چاپ و انتشار مقاله است. به طور کلی نمیتوان یک زمان مشخص و قطعی را برای منتشر نمودن یک مقاله بیان داشت. چراکه علاوه بر تفاوت پژوهشها و مقالات با یکدیگر که هریک نیازمند مدت زمان به خصوصی برای ارزیابی می باشند، از جهت قوانین مجله نیز زمانبندی ارسال و پذیرش مقاله قابل پیش بینی نخواهد بود.
مثلا ممکن است مرحله اولیه در بررسی مقاله توسط سردبیر خیلی کوتاه باشد اما، داوری مقالات خود پروسه ای جداگانه و با یک بازه زمانی بیشتر و طولانی تر است. به این ترتیب، تنها امکان پیش بینی حدودی مدت زمان پذیرش و چاپ مقالات در نشریات مختلف وجود دارد.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله علمی پژوهشی
مراحل ارسال و پذیرش یک مقاله
در نخستین مرحله، محقق با تکیه بر مطالعات خود و داده های مقالات پیشین و همچنین ایده های جدید، اقدام به نوشتن مقاله می نماید. نگارش بی نقص، قالب بندی متناسب با دستورالعمل های مجله و ترجمه صحیح مقاله از جمله نکات مهمی است که در پذیرش و انتشار مقاله تعیین کننده و ضروری خواهد بود.
سابمیت مقاله، دومین مرحله از پروسه انتشار مقاله است که در آن، پژوهشگر مقاله خود را به نشریه مورد نظر خود ارسال می کند. در این مرحله ادیتور یا ویراستار مجله مقاله را جهت انتشار در مجله مربوطه، ارزیابی می نماید. بنابراین اگر مقاله از دید سردبیر و هیئت تحریریه تایید شود، برای مرحله داوری ارسال می شود. در غیر اینصورت طی نامه ای، به نویسنده اعلام می شود که مقاله شما رد شده است. این مرحله در زمانبندی ارسال و پذیرش مقاله چندان طولانی و زمانبر نمی باشد.
مرحله سوم به فرآیند داوری مقالات مربوط می شود و طی آن مقاله برای داوران در حوزه تخصصی ارسال می شود. در این مرحله و پس از مطالعه دقیق، نکات مفید برای ارتقاء کیفی مقاله و یا موارد ویرایشی به اطلاع نویسنده می رسد.
پیشنهاد مطالعه: مراحل تهیه مقالات علمی
مرحله داوری و اظهار نظر در مورد مقاله
اظهار نظر در مورد مقاله به صورت های مختلف ابراز می شود که شامل موارد زیر است:
۱- پذیرش بدون اصلاح و یا تجدید نظر
معمولا درصد کمی از مقالات و در موارد بسیار انگشت شماری، پیش می آید که یک مقاله بدون درخواست تجدیدنظر، از جانب داوران مورد پذیرش واقع شود. در بهترین حالت اگر مقاله دارای مشکل نباشد، برخی اصلاحات جزئی مانند بازنویسی نگارشی، تنظیم جدول و ارقام نیز از نویسنده خواسته می شود. در چنین شرایطی زمانبندی ارسال و پذیرش مقاله کمتر بوده و مقاله ظرف مدت کوتاهتری، انتشار خواهد یافت.
۲- درخواست ویرایش و اصلاح اشکالات
حالت دوم وقتی است که از نویسنده درخواست می شود یک تجدید نظر اساسی در مقاله داشته باشد. برای اعمال صحیح اصلاحات می توانید با مراجعه به مقاله چکلیست بازبینی اصلاحات و سابمیت مجدد مقاله، نسبت به ویرایش نکات درخواستی داوران اقدام نمائید.
پیشنهاد ویژه: استخراج مقاله از پایان نامه
۳- ریجکت مقاله
در این مرحله، به نویسنده اعلام می شود که مقاله دارای فاکتورهای لازم جهت انتشار در مجله نمی باشد.
مدت زمان چاپ تحقیق در مجلات معروف
برای اطلاع از زمانبندی ارسال و پذیرش مقاله در مجلات معتبر، در ابتدا می بایست با مراجعه به پایگاههای استنادی مورد نظر، نشریه مناسب انتخاب شود. اما چگونه بفهمیم مجله ای معتبر است؟ برای این کار شما می توانید با بررسی مراحل مختلف چاپ و بررسی آثار پژوهشی، بهترین و مناسبترین مجله را برای انتشار مقاله خود برگزینید. بدیهی است هرچه تقاضا جهت چاپ مقاله در یک نشریه بیشتر باشد، نیازمند زمان بیشتری برای چاپ نیز خواهد بود.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
البته که مدت زمان دقیق همچوقت مشخص نیست