رفع خطاها و ایرادات مقاله یکی از مهم ترین اقداماتی است که پژوهشگر پس از دریافت نتیجه داوری مقاله ملزم به انجام دقیق و صحیح آن است. چراکه پذیرش و چاپ مقاله مشروط به رفع اصلاحاتی است که در پروسه ارزیابی توسط داوران مورد اشاره قرار گرفتهاند. به طور کلی، عوامل مختلفی در ریجکت شدن مقاله ها تاثیرگذار است که اغلب آنها مربوط به اشکالات موجود در ساختار نگارشی، نبود تناسب در محتوا و یا خطای مترجم مربوط می شود. به همین دلیل، لزوم دقت و رعایت اصول مربوط به مقاله نویسی، در تایید مقالات، موثر خواهد بود. از همین رو در ادامه، ضمن بیان اشکالات رایج مقالات، نحوه رفع خطاها و ایرادات مقاله را نیز مورد بررسی قرارخواهیم داد.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله علمی پزوهشی داخلی
متداول ترین خطاها و ایرادات مقاله
همان طور که می دانید هر مقاله دربردارنده اجزای ساختاری مختلفی هستند که معمولا بیشترین اشکالاتی که از جانب داوران به مقاله گرفته می شود، مربوطه به این بخشها می باشد. از همین رو در ادامه به شایع ترین خطاهای موجود در هریک از این اجزاء می پردازیم:
چکیده مقاله
در رفع خطاها و ایرادات مقاله توجه به چکیده بسیار مهم است زیرا یکی از بخش هایی که بیشترین خطادرا در خود جای می دهد، چکیده است که برخی از آنها عبارتند از:
- جا افتادن چکیده مقاله: مقاله بدون چکیده از نظر داوران، به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.
- شباهت چکیده و مقدمه: توجه به متن چکیده و تفاوتی که با مقدمه دارد، در پیشگیری از چنین اشکالاتی بسیار مهم است.
- از قلم افتادن اطلاعات مهم چکیده: یک چکیده باید حاوی اطلاعات مهمی نظیر بیان اهداف پژوهش، روش های مورد استفاده و نتایج به دست آمده باشد.
- طولانی بودن چکیده: برای چاپ مقاله چکیده باید کوتاه و حاوی مطالب مفید باشد به طوری که مخاطب را ترغیب به خواندن کل مقاله کند.
پیشنهاد مطالعه: نوشتن مقاله ژورنالی را از کجا شروع کنیم؟
مقدمه مقاله
ویرایش مقدمه، گام بعدی در رفع خطاها و ایرادات مقاله است. به این صورت که:
- طولانی بودن مقدمه: پرهیز از بیان مطالب اضافی و ارائه داده های مرتبط در جلب نظر داوران، بسیار موثر است.
- نقص اطلاعات: عدم بیان مفاهیم لازم جهت اطلاع خواننده یکی از خطاهای متداول مقدمه است. برای رفع این اشکال، ارائه پیش زمینه کافی و نتایج پژوهش های پیشین، کمک کننده است.
- ابهام در موضوع پژوهش: نبود شفافیت در بیان موضوع تحقیق و بی توجهی به بیان موضوعات تحت پوشش در مقاله، یکی از جدی ترین ایرادات مقدمه است. برای رفع آن بیان سرراست موضوع مقاله و طرح یک سوال، ارزشمند خواهد بود.
- لیست وار بودن مقدمه: بیان لیست وار مقدمه و یا ارائه عنوان برای بخش هایی از مقدمه، از اشکالات اساسی است که برطرف نمودن آن در راستای رفع خطاها و ایرادات مقاله بسیار مهم خواهد بود.
- ساختار پیچیده: نبود یک نظم در ساختار و عدم سازماندهی باعث سردرگمی مخاطب می شود و روان بودن متن برای نگارش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در اولویت قرار دارد.
روش کار مقاله
بیشترین توجه داور در داوری پژوهش ها به ویژه جهت چاپ مقاله isi به بخش روش کار یا متدها است که معمولا اشتباهات زیر در آن دیده می شود:
- کمبود اطلاعات: متاسفانه عدم تعادل در بیان اطلاعات و کاهی نقص در توضیحات، یکی از مهم ترین خطاها از دید داوران مقالات محسوب می شود که رفع آن نیازمند جمعآوری تحقیقات کاملتر و بیشتری است.
- توضیحات زیاد: در مقابل خطای قبل، توضیحات اضافی قرار دارد که باعث انحراف از موضوع پژوهش و سردرگمی خواننده می شود. بهتر است در مقاطع مختلف و با ایجاد وقفه از طولانی شدن جملات و توضیحات، جلوگیری کنید تا از گیج شدن خواننده جلوگیری شود.
- بیان نتایج در روش کار: انحراف از موضوع اصلی و بیان نتایج در قسمتی که اصلا به این مورد مربوط نمی شود، یکی دیگر از خطاهای رایج در چاپ مقاله است.
پیشنهاد ویژه: استخراج مقاله از پایان نامه
نتایج مقاله
اشکالات مربوط به نتایج مقاله یکی از بزرگترین مواردی است که از دید داوران غیرقابل چشم پوشی بوده و در جریان رفع خطاها و ایرادات مقاله باید به آن توجه ویژه شود.
- ارائه اطلاعات خام: از اشباهات اغلب نویسندگان استفاده از داده های خام در نتایج است. در این بخش تنها باید نتایج کلیدی و با اهمیت پژوهش که در ارتباط با موضوع است، در قالب درصد، میانگین و… بیان شود.
- تکرار مکررات: تکرار نتایجی که در متن به آنها اشاره شده یکی دیگر از اشکالات مقاله است که برای حذف نتایج اضافه، باید از اشکال و جداول در نتایج و از متن برای توضیح و شفافیت بیشتر استفاده شود.
- استفاده از بحث و نتیجه گیری در قسمت نتایج: اساسأ هریک از اجزا در ساختار مقاله، جایگاه مخصوصی دارند که نباید از آنها در قسمت های دیگر استفاده کرد.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
5 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
خدمات ویرایش مقاله هم انجام میدید؟
خیلی ممنون بابت این مقاله ی عالی! نکات خیلی مفیدی رو برای ویرایش و رفع ایرادات مقاله ارائه کردین. حتما تو نوشتن مقاله های بعدی به این نکات توجه میکنم.
سلام. میشه یه کم بیشتر در مورد نرم افزارهای ویرایش مقاله توضیح بدین؟ چه نرم افزارهایی برای این کار مناسبن؟
من خودم قبلا چند تا مقاله نوشتم و می دونم که ویرایش و رفع ایرادات مقاله چقدر مهمه. این مقاله خیلی بهم کمک کرد که فرآیند ویرایش رو بهتر درک کنم و بتونم ایرادات مقاله ام رو به درستی پیدا کنم و رفع کنم.
به نظرم قبل از ارسال مقاله برای داوری، حتما از یه ویراستار یا فرد متخصص کمک بگیریم تا مقاله رو به طور کامل ویرایش کنه و ایراداتش رو برطرف کنه. اینجوری احتمال پذیرش مقاله تو مجلات علمی بالاتر میره.