امروزه رتبه بندی برترین دانشگاه های جهان بر اساس مقاله نویسی و همچنین در مراکز آموزش عالی در تمام دنیا نقش مهمی در آموزش، پژوهش و تولید علم دارند و از این رو همواره عملکرد آنها به واسطه فاکتورهای متفاوتی همچون اعتبار علمی دانشگاه، تعداد افراد عضو هیئت علمی، دانشجویان بین المللی، تحقیقات، کیفیت مطالب ارائه شده و… مورد ارزیابی قرار می گیرند. تعداد مقالات انجام شده و به طور کلی برون دادهای علمی، یکی از مهم ترین معیارها جهت بررسی عملکرد دانشگاه ها به حساب می آید که بر این اساس، همه ساله کلیه دانشگاه های دنیا در درجه بندی و رتبه های علمی گوناگون قرار می گیرند. به همین دلیل، رتبه بندی برترین دانشگاه های جهان براساس مقاله نویسی از فاکتورهای مهم برای تشخیص اعتبار علمی یک دانشگاه محسوب می شود. در این مطلب، به بررسی دانشگاه های قرارگرفته در این رده بندی می پردازیم.
پیشنهاد مطالعه: چاپ مقاله ISC
شاخص های تعیین کننده رتبه مقاله نویسی دانشگاه ها
همانگونه که اشاره شد؛ انتخاب و رتبه بندی برترین دانشگاه های جهان براساس مقاله نویسی با در نظرگرفتن شاخص های متفاوتی صورت می گیرد که مهم ترین آنها به تعداد انتشارات و درصد مقالات ارائه شده توسط دانشگاه، حجم مقالات بین المللی، مطالب و انتشارات پراستناد و همچنین اعتبار و عملکرد پژوهشی دانشگاه ها مربوط می شود.
رتبه بندی برترین دانشگاه های جهان بر اساس مقاله نویسی در سال ۲۰۱۹
در سال ۲۰۱۹ نتایج رتبه بندی برترین دانشگاه های جهان براساس مقاله نویسی و برطبق اطلاعات موسسه کلاریوت انالیتیکس اعلام گردید که در این رده بندی، اسامی دانشگاه هایی از کشورهای آسیایی ایران، قبرس، ارمنستان، چین، هنگ کنگ، هند، اندونزی، اردن، کویت، ژاپن، لبنان، مالزی، عمان، قطر، پاکستان، عربستان، کره جنوبی، ترکیه و امارات دیده می شوند. همچنین طبق اعلام نتایج پایگاه اطلاع رسانی WoS بیست کشور جهان نیز در رده برترین کشورها با تعداد بالای مقالات شناخته شدند که از آن میان، ایران در جایگاه شانزدهم دنیا و کشورهایی مانند سوئد، سوئیس، ترکیه و لهستان رتبه های بعدی را به خود اختصاص دادند.
پیشنهاد مطالعه: توصیه های کاربردی در مورد تعداد کلمات مقاله
نتایج رتبه بندی دانشگاه های ایران در سال ۲۰۱۹
در رتبه بندی برترین دانشگاه های جهان بر اساس مقاله نویسی در سال ۲۰۱۹ از مجموع ۲۷ دانشگاه ایرانی که مورد ارزیابی قرار گرفته بودند، ۲۱ دانشگاه در این رده بندی قرار گرفتند که اسامی و مرتبه آنها به شرح زیر است:
- دانشگاه تهران با امتیاز ۴۸/۶ عنوان برترین دانشگاه ایرانی شناخته شد که از نظر مقاله نویسی رتبه ۴۳۸ جهان و نخست ایران را از آن خود کرد.
- دانشگاه آزاد اسلامی ایران دومین دانشگاهی بود که با امتیاز ۴۷/۷ در رتبه ۴۶۰ جهان قرار گرفت.
- رتبه سوم این رده بندی در اختیار دانشگاه صنعتی شریف با امتیاز ۴۴/۷ قرار گرفت که با این امتیاز در رده ۵۵۰ جهان ایستاد.
- رتبه های ششم تا هشتم این رده بندی را دانشگاه های علوم پزشکی تهران با ۳۹/۱، تربیت مدرس با ۳۵/۹ و علم و صنعت ایران با امتیاز ۳۴/۷ به خود اختصاص دادند که رتبه بندی آنها در کل دنیا، به ترتیب ۷۱۳، ۸۰۵ و ۸۳۷ می باشد.
- دانشگاه های فردوسی مشهد و دانشگاه تبریز هم، با امتیازهای ۳۳/۵ به صورت مشترک در رتبه نهم ایران و ۸۷۲ جهان قرار گرفتند.
- رتبه یازدهم ایران و ۹۰۲ جهان نیز به دانشگاه نوشیروانی بابل داده شد.
- دانشگاه های علوم پزشکی مشهد، علوم پزشکی شهید بهشتی، اصفهان و علوم پزشکی ایران نیز به ترتیب رتبه های دوازدهم تا پانزدهم ایران و ۹۳۸، ۱۰۶۶، ۱۱۲۷ و ۱۱۷۹ جهان را در اختیار گرفتند.
- رتبه شانزدهم ایران و ۱۱۸۲ جهان نیز به دانشگاه کاشان اختصاص یافت. دانشگاه های رازی، علوم پزشکی اصفهان، گیلان، علوم پزشکی تبریز و شهید باهنر کرمان هم به ترتیب رتبه های هفدهم تا بیستم ایران و رده های ۱۱۹۰، ۱۱۹۶، ۱۲۱۶، ۱۲۲۵ و ۱۲۳۷ دنیا را کسب نمودند.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله Scopus
نتیجه گیری
از آنجایی که ارتقاء سطح علمی دانشگاه ها در سلامت، پیشرفت و رفاه جوامع نقش بسزایی ایفا می کند، لزوم ارزیابی و سنجش آنها، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. درحقیقت اطلاع از آخرین نتایج رتبه بندی برترین دانشگاه های جهان بر اساس مقاله نویسی و چاپ مقاله در سطح کشور و جهان به طرح ریزی بهتر برای اجرای سیاست های آموزشی و پژوهشی، کمک شایانی می کند. ضمن اینکه داوطلبان و متقاضیان ادامه تحصیل در این دانشگاه ها می توانند با ارزیابی رتبه این مراکز، جایگاه علمی دانشگاه محل تحصیل خود را به خوبی بررسی کنند.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
قطعا مقاله داشتن روی رتبه دانشگاه ها تاثیر زیادی داره