درخواست بازخوانی مقاله یکی از اقدامات مهم نویسندگان برای فرآیند ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله قبل از سابمیت است که با سپردن مقاله خود به برخی شرکت ها جهت اعمال اصلاحات لازم از نقطه نظرهای گوناگون، مقاله را آماده پذیرش و چاپ در ژورنال مورد نظر نمایند. معمولا در پروسه انتشار مقالات به ویژه برای چاپ مقاله isi که از اهمیت و اعتبار بیشتری برخوردار است، لزوم بازنگری دقیق برای رفع ایرادات احتمالی، نقش تعیین کننده و مهمی در سرنوشت مقاله و پذیرش آن در فرایند داوری مقالات خواهد داشت. لذا با توجه به اهمیت این موضوع، در این نوشتار به چگونگی درخواست بازخوانی مقاله و فرایند انجام آن خواهیم پرداخت.
فرایند ویرایش و بازخوانی مقاله
پس از ثبت درخواست خود در یکی از موسسات علمی جهت بازنویسی و ویرایش مقاله و پس از بررسی سطح کیفی متن و عنوان موضوع مورد پژوهش، فرایند اصلاح و بازخوانی به صورت عمومی و تخصصی آغاز می شود. به این صورت که در مرحله عمومی، ابتدا ویرایش صوری و ویرایش زبانی بر روی مقاله اجرا می گردد سپس محتوای مقاله به صورت تخصصی و علمی مورد بررسی و بازخوانی قرار خواهد گرفت که در ادامه به معرفی هریک از این مراحل می پردازیم.
پیشنهاد مطالعه: ملاکهای محتوای خوب در مقالات ISI
ویرایش صوری یا فنی مقاله
ویرایش صوری یا فنی اولین مرحله و اقدام پس از درخواست بازخوانی مقاله است که در آن ایرادات املایی؛ یکسان سازی رسم الخط یا املای واژهها؛ اصلاح نشانه گذاری ها یا علائم نگارشی در متن؛ اعمال قواعد مربوط به فرمول نویسی، اعراب گذاری، اعداد و اختصارها؛ کنترل پاراگراف بندی؛ اصلاح ارجاعات، پانوشت و یادداشتها؛ رعایت ترتیب کتابنامه؛ رعایت فاصله و نیمفاصله و حتی نوع فونت و اندازه آن نیز به همراه بسیاری دیگر از اصلاحات، به شکلی کامل و دقیق ارائه و اجرا می گردد.
ویرایش زبانی ساختاری مقاله
مرحله مهم بعدی در پروسه درخواست بازخوانی مقاله به اعمال اصلاحات زبانی مربوط می شود که در آن کلیه خطاهای دستوری، جمله بندی و ساختاری مقاله، مورد ارزیابی و ویرایش قرار خواهد گرفت. مواردی همچون یکسان سازی زبان در طول مقاله، جایگزین سازی کلمات ناشناخته با کلمات شناخته شده، رفع هرگونه انحراف در زبان معیار، برطرف سازی ابهامات از عبارات نامفهوم و متناقض، کوتاه کردن برخی جملات بلند، ساده و روان کردن جمله بندی ها در متن، رفع ایرادات منطقی، تغییر جملات و عبارات متداول در گویش یا لهجه به زبان معیار، برگرداندن تعابیر و واژه های بیگانه به زبان معیار و همچنین اصلاح گرتهبرداری و مواردی از این دست به این مرحله از فرایند آماده سازی قبل از چاپ مقاله مربوط می شود.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISC
ویرایش علمی محتوایی مقاله
همانطور که اشاره شد در هنگام درخواست بازخوانی مقاله و ویرایش اصلاحات، طی دو مرحله مقاله مورد ارزیابی فنی و زبانی قرار می گیرد که انجام آن توسط افرادی با مطالعات و دانش عمومی در این حوزه، صورت می پذیرد. اما مرحله مهم و تخصصی در فرایند ویرایش و بازخوانی مقاله زمانی آغاز می شود که جنبه علمی محتوا مورد بازخوانی و ویرایش واقع خواهد شد. این مرحله لزوما می بایست به وسیله افراد با دانش و آکادمیکی که دارای تجربه و تخصص لازم در حوزه موضوع مقاله می باشند، صورت بگیرد. مثلا در چاپ مقاله علمی پژوهشی با موضوعات ریاضی یا فیزیک، ویرایش تنها از عهده افرادی با همین زمینه تخصصی برمی آید تا به راحتی امکان تشخیص صحت یا ایرادات مقاله وجود داشته باشد. به این ترتیب، مراحل اعمال ویرایش علمی محتوایی در پروسه درخواست بازخوانی مقاله شامل موارد زیر خواهد بود:
- حذف، کاهش و یا خلاصه نویسی برخی مطالب یا اطلاعاتی که به دفعات تکرار شده یا چندان ضرورتی به وجود آنها نیست و یا حتی دارای سند نیستند. همچنین عبارات ناشناخته، ضعیف و بی محتوا نیز حذف می شوند.
- معمولا برای ایجاد انسجام در مقاله و یکدست کردن محتوا، ممکن است برخی مطالب ویرایش، تنظیم و یا جا به جا شوند.
- در کنار حذف موارد غیر ضروری که به آن اشاره شد؛ در صورت لزوم برخی نکات از قلم افتاده و یا فراموش شده به متن یا پاورقی نیز افزوده خواهد شد.
- در مواردی ویراستار با کسب اجازه از نویسنده، اقدام به افزودن برخی توضیحات، یادآوری ها و یا پیشنهادات مهم و ضروری با نام خود در پاورقی می نماید.
- در پایان نیز کلیه داده ها از نقطه نظر علمی مورد بازبینی قرار می گیرد و در صورت وجود مطالب نادرست، متناقض و غیرعلمی تصحیح و بازنویسی می شود.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.