اصول مقاله نویسی به زبان ساده یکی از موضوعات مهم و کاربردی برای همه افراد و پژوهشگرانی است که قصد یادگیری، نوشتن و یا چاپ مقاله علمی پژوهشی در مجلات مختلف را دارند. به طور حتم انجام هرکاری بدون آموزش و یادگیری اصول و قواعد لازم برای انجام آن، سخت و شاید غیرممکن باشد که مقاله نویسی نیز از این قاعده، مستثنی نیست. لذا با کمک مطالب آموزشی و راهنمایی گرفتن از اساتید و یا افراد خبره در این زمینه، می توانید با نحوه نوشتن مقاله آشنا شوید. از همین رو در این مطلب، با ارائه نکات مهم در اصول نوشتن مقاله و اصول مقاله نویسی علمی به زبان ساده شما را در نوشتن و چاپ مقاله یاری می نمائیم.
مهم ترین اصول نوشتن مقاله
برخی از مهم ترین اصول مقاله نویسی علمی به زبان ساده از قرار زیر می باشند:
بررسی قابلیت انتشار مقاله
در اولین قدم برای شروع مقاله نویسی، بهتر است در مورد قابلیت انتشار و چاپ مقاله خود بررسی های لازم را به عمل آورید. به این معنی که آیا موضوع انتخابی و پژوهش های لازم در این رابطه، ارزش چاپ و یا انتشار را دارند؟ آیا مطالب و تحقیقات ارائه شده از جذابیت و تازگی برخوردار هستند و یا اینکه در این مقاله، موفق به ارائه پاسخ و یا راه حل های مناسب برای مشکلات موجود، بوده اید یا خیر؟ به این ترتیب و با دادن پاسخ مثبت یا منفی به این پرسش ها، به خوبی متوجه خواهید شد که مقاله یا موضوع انتخابی شما تا چه اندازه از ضریب تاثیر برای جلب نظر داوران نشریات داخلی یا خارجی برخوردار هستند.
پیشنهاد ویژه: استخراج مقاله از پایان نامه
تعیین نوع مقاله
یکی دیگر از اصول مقاله نویسی علمی به زبان ساده ، تعیین نوع مقاله است که معمولا شامل یکی از سه نوع؛ مقالات کامل، کوتاه و یا مروری می شوند. اغلب مقالات علمی پژوهشی بر اساس الگوریتم های مقالات کامل نوشته می شوند، مقالات کوتاه برای ارائه سریع نتایج برخی پیشرفت های اولیه ارائه می گردند و مقالات مروری، چکیده و نکات مهم پژوهش های قبلی هستند که در آن اطلاعات جدیدی عرضه نمی شود. بر این اساس و با در نظر گرفتن اهداف پژوهش و مطالب ارائه شده می توان نوع مقاله را مشخص نمود.
توجه به ساختار مقاله
معمولا هر نشریه ای که اقدام به چاپ مقاله isi می کند، یک قالب یا ساختار به خصوص را برای نویسندگان در نظر می گیرند که در بخشی از وبسایت مجله با عنوان راهنمای نویسندگان به اطلاع متقاضیان چاپ مقاله می رسد. اما با این وجود، اغلب مجلات از نظر ساختار، دارای قواعد مشابه و یکسانی هستند که این اصول مقاله نویسی به زبان ساده شامل سه بخش ابتدایی، میانی و پایانی می شود.
بخش ابتدایی مقاله در برگیرنده قسمت های کوتاه و مختصری همچون؛ عنوان، چکیده و فهرست موضوعات مقاله است که امکان اطلاع از محتوای درج شده در مقاله را فراهم می سازد. بخش میانی تشکیل دهنده بدنه اصلی مقاله بوده و خود به بخش های مختلفی در راستای بیان مطلب اصلی و بحث و نتیجه گیری از آن، تقسیم می شوند و در بخش انتهایی نیز با بیان مطالب تکمیلی و یا لیستی از منابع و ضمائم به مقاله پایان داده می شود.
ترتیب مراحل نوشتن مقاله
همانطور که گفتیم؛ علی رغم اینکه اغلب نشریات دارای یگ قالب اختصاصی برای مقاله های دریافتی هستند، اما بیشتر آنها یک الگو یا ساختار مشابه را به نویسندگان و متقاضیان ارسال و چاپ مقالهisi اعلام می کنند که به شرح زیر می باشند:
- انتخاب یک عنوان یا موضوع مقاله
- نوشتن چکیده مقاله
- ایجاد یک مقدمه
- بیان روش تحقیق یا مطلب اصلی
- بیان نتایج پژوهش ها
- تجزیه و تحلیل یا تفسیر یافته ها
- نتیجه گیری مقاله
- لیست کردن منابع و رفرنس ها
پیشنهاد مطالعه: نحوه نوشتن فرضیه در پژوهش های علمی
انتخاب نشریه مورد نظر برای چاپ مقاله
در ادامه معرفی اصول مقاله نویسی به زبان ساده نوبت به مرحله مهم چاپ مقاله می رسد که اصلی ترین اقدام در این زمینه، انتخاب یک نشریه مناسب و معتبر است. اگر شما در ابتدای راه مقاله نویسی هستید بهتر است با بررسی نشریات مختلف، از لیست مقالات و موضوعات مورد پذیرش آنها اطلاع کافی کسب کنید. همانطور که در ابتدای این مطلب نیز اشاره شد، با بررسی قابلیت های مقاله خود، می توانید مجلات مورد نظر را بر اساس ضریب تاثیر انتخاب نمائید مثلا در صورتی که موضوعات مورد بحث شما در مقاله، چندان چالش برانگیز نیستند، بهتر است روی نشریات محلی و داخلی سرمایه گذاری کنید.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
مرسی بابت مطلب کاربردی تون