مقاله علمی ترویجی چیست و فرآیند چاپ آن چگونه است؟ فرایند چاپ مقاله علمی ترویجی نیز همانند چاپ مقاله علمی پژوهشی نیازمند طی مراحل و روند به خصوصی می باشد. از طرفی امتیاز و اعتباری که چاپ این نوع مقالات برای پژوهشگران و دانشگاهیان به همراه دارد، کمتر از مقالات تحقیقاتی نبوده و علی رغم اینکه بیانگر یک روش جدید یا اطلاعاتی تازه در بستر علمی نمی باشد اما نگارش و چاپ مقاله ترویجی در تقویت رزومه این افراد تاثیر به سزایی دارد.
در واقع روند کلی مراحل چاپ یک مقاله علمی ترویجی بی شباهت به مقالات پژوهشی و حتی چاپ مقاله isi نیست. چراکه ثبت و انتشار این دسته از مقالات، هم در نشریات داخلی و هم در نشریات معتبر بین المللی امکانپذیر می باشد. در ادامه توضیحات کامل تری در رابطه با اینکه مقاله علمی ترویجی چیست و همچنین نحوه چاپ آن ارائه خواهیم نمود.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله ISC
ساختار مقاله علمی ترویجی
پیش از پرداختن به فرایند چاپ مقاله علمی ترویجی بد نیست در ابتدا با اجزا و ساختار تشکیل دهنده یک مقاله ترویجی آشنایی پیدا کنید. این اجزا عبارتند از:
- عنوان مقاله
- عناوین و مشخصات نویسندگان
- چکیده مقاله
- مقدمه مقاله
- تعاریف
- متن اصلی
- یافته ها و نتایج حاصله
- جمع بندی مقاله یا بحث و تفسیر در مورد نتایج یافته ها
- تقدیر و سپاس
- منابع و ارجاعات
پیشنهاد مطالعه: امتیاز انتشار مقاله علمی
مراحل انتشار مقاله علمی ترویجی
انتشار مقاله در یکی از نشریات یا کنفرانس های علمی داخلی یا خارجی، مهم ترین هدف نویسنده جهت به اشتراک گذاری نتایج مطالعات خود پس از فرایند چاپ مقاله علمی ترویجی می باشد. در این صورت علاوه بر دستیابی مخاطب به مقاله شما، امکان استناد و ارجاع دهی به آن نیز ایجاد می شود. به همین منظور در این بخش مراحل چاپ مقاله در یکی از نشریات معتبر داخل و خارج را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
ترجمه مقاله
اولین اقدام در راستای انتشار مقاله علمی ترویجی همانند مقالات علمی تحقیقاتی، انتخاب مجله مورد نظر برای چاپ است. همانطور که گفته شد؛ این امکان وجود دارد که نویسنده، مقاله خود را در مجلات داخلی و خارجی به چاپ برساند. درصورتی که هدف شما انتشار مقاله در یکی از ژورنال های بین المللی است، بایستی به فکر ترجمه آن به زبان انگلیسی باشید. به این ترتیب پس از اتمام نگارش مقاله، ترجمه تخصصی گام مهم بعدی در فرایند چاپ مقاله علمی ترویجی خواهد بود که انجام دقیق و سپردن آن به یک مترجم با تجربه و متخصص، تاثیر زیادی در پذیرش آن از جانب داوران خواهد داشت.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله Scopus
انتخاب مجله
پس از بازگردانی مقاله علمی ترویجی به زبان انگلیسی، لازم است مجله ای متناسب با زمینه تخصصی و حوزه مطالعاتی مقاله خود انتخاب نمائید. چراکه معمولا اکثر مجلات تنها در راستای موضوع و گرایش تخصصی مجله، اقدام به پذیرش مقالات می کنند.
ویرایش مقاله
ویرایش مقاله از مراحل مهم در فرایند چاپ مقاله علمی ترویجی است که می بایست به شکلی کاملا تخصصی و متناسب با ساختار و شیوه نامه مجله انتخابی صورت بگیرد. تمامی مجلات، یک ساختار اختصاصی دارند که به نویسندگان ابلاغ شده و از آنها درخواست می شود که مقاله را طبق قالب تعیین شده، ویرایش کنند.
سابمیت مقاله
با اتمام این مرحله، نوبت به ارسال و سابمیت مقاله می رسد. به این ترتیب، مقاله علمی ترویجی جهت بررسی از نقطه نظرهای گوناگون، برای یک یا چند داور فرستاده می شود. مدت زمان ارسال نتایج و پاسخ داوران در مورد فرایند چاپ مقاله علمی ترویجی ، با توجه به اعتبار مجلات می تواند متفاوت باشد مثلا ژونال های خارجی و ایمپکت دار، روند طولانی تری برای داوری مقالات در نظر می گیرند. اما معمولا از حداقل چندین هفته تا چندین ماه، فرآیند داوری مقالات به طول می انجامد.
پیشنهاد ویژه: استخراج مقاله از پایان نامه
امتیاز انتشار مقالات ترویجی
به طور کلی فرایند چاپ مقاله علمی ترویجی برای افراد آکادمیک اعم از اساتید و دانشجویان، دارای امتیازاتی می باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اساتید دانشگاه
- افزایش رتبه علمی اساتید
- بهره مندی از حقوق و مزایای شغلی
- پذیرش به عنوان یکی از اعضای بنیاد ملی نخبگان
- معرفی در جوامع علمی به عنوان متخصص و صاحب نظر
- جذب پروژه های علمی با درآمد مناسب
دانشجویان
- امکان قبولی و پذیرش ساده تر در دوره های تکمیلی
- ایجاد شرایطی جهت اخذ بورسیه تحصیلی از بهترین و معتبرترین دانشگاه های دنیا
- ایجاد فرصت های شغلی مناسب و استخدام در مراکز دولتی و خصوصی
- فراهم آمدن فرصتی جهت پذیرش در مراکز تحقیقاتی و آکادمیک مانند عضو هیئت علمی دانشگاه
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.