علل رد مقاله از نگاه سردبیر موضوع بسیار مهمی است که شاید کمتر نویسندهای به آن توجه داشته باشد. درواقع برای محققی که ماههای زیادی را باهدف چاپ مقاله صرف تحقیق و مطالعه نموده، اصلاً خوشایند نخواهد بود که نتیجه زحمات خود را ازدسترفته ببیند. بهطور کلی در فرایند چاپ مقاله علمی پژوهشی چیزی در حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد از مقالههای ارسالشده به نشریات، توسط سردبیر و پیش از انجام داوری همتا، مورد بررسی قرار میگیرند. بنابراین باید دید که چه ایراداتی، سردبیر را مجاب به رد مقاله میکند زیرا با اطلاع از آنها، درک بهتری از مقاله خود و دلایل عدم پذیرش آن خواهید داشت.
از همین رو در ادامه به علل رد مقاله از نگاه سردبیر مجلات پرداخته تا با رعایت نکات مورداشاره، از ریجکت مقاله خود جلوگیری کنید.
انتقال مبهم پیام خود در مقاله
اولین چیزی که ازنظر سردبیر مورد رسیدگی واقع خواهد شد، هدف و یا پیامی است که بهواسطه مقاله انتقال داده میشود. بنابراین به سراغ چکیده رفته و هدفتان را از انجام پژوهش، بررسی میکند. به همین دلیل باید نهایت دقت خود را برای نتایجی که به اشتراک میگذارید به خرج داده و با نگارشی نامفهوم، پیام خود را پنهان نسازید.
اما برای جلوگیری از ایجاد ابهام که از علل رد مقاله از نگاه سردبیر بوده، باید اهداف و پیام تحقیق خود را به بخشهای کوچک تقسیم کنید. در این صورت خواهید دید که ابهام و بینظمی به وجود آمده در اثر طولانی بودن متن، برطرف شده و پیام شما بهوضوح مشخص میگردد.
انتخاب زبانی ساده برای نگارش اهداف نیز به درک و فهم بهتر آن توسط مخاطب و سردبیر کمک زیادی میکند. همچنین جهت اطمینان از وضوح پیام مقاله خود میتوانید از دوستانتان بخواهید با مطالعه مقاله شما، نظر خود را در مورد آن بیان کنند.
پیشنهاد مطالعه: تفاوتهای مقاله و پایاننامه
اشتباهات گرامری و نگارش ضعیف
در مرحله رسیدگی اولیه توسط سردبیر، برخی اشکالات نظیر ضعف در نگارش مقاله، اشکالات گرامری و یا املایی به دقت موردبررسی قرار میگیرند. هرچند وجود چنین ایراداتی در مقالات بدیهی بوده اما بدون شک ازجمله علل رد مقاله از نگاه سردبیر میباشد. زیرا باعث سردرگمی مخاطب و درک دشوار محتوا میشود و از طرفی بیانگر عدم دقت محقق در نگارش مقاله است.
اما برای پیشگیری از آن، بایستی هنگام نگارش به هر آنچه مینویسید دقت داشته باشید. همچنین در فرآیند ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله قبل از سابمیت نیز از همکاران خود بخواهید یکبار آن را بررسی کنند. در این صورت خطاهای گرامری و املایی بیشتر به چشم میخورند.
عدم تناسب موضوع با اهداف مجله
یکی از نکات مهم از دیدگاه تمام سردبیران نشریات علمی بهویژه برای چاپ مقاله isi همخوانی موضوع با اهداف و حوزه فعالیت مجله است. اگر فاکتورهای مهم و یا قوانین مجلات توسط نویسنده مقالهای رعایت نشده باشد، بدون شک موردپذیرش سردبیر واقع نخواهد شد. درواقع عدم تناسب موضوع با مجله از علل رد مقاله از نگاه سردبیر شناخته میشود.
بنابراین پیش از ارسال مقاله، باید بهدقت حوزه موضوعی مجله را با پژوهش خود بسنجید و در صورت مغایرت در موضوع و یا اهداف و قوانین، بهتر است مجله مناسب دیگری را انتخاب کنید. برای انجام این کار میتوانید قسمت راهنمای نویسندگان را مطالعه نموده و پس از مشاهده مطابقت با مجله موردنظر، مقاله را ارسال نمایید.
تناقض و عدم همخوانی میان یافتهها و نتایج
عدم همخوانی میان یافتهها و نتایج مقاله، علاوه بر آنکه نشاندهنده عدم دقت و توانایی نویسنده در انجام پژوهش است، یکی از اصلیترین علل رد مقاله از نگاه سردبیر بهحساب میآید.
مطالعه و بررسی چندینباره مقاله و همچنین تهیه فهرستی از یافتهها و آمار دادههایی که ممکن است شما را دچار اشتباه یا سردرگمی کند، راهکار مناسبی جهت پیشگیری از بروز چنین خطایی است. در این صورت بهراحتی میتوانید با مراجعه به لیست، هریک از این نکات و جزئیات را پیش از ارسال مقاله، بررسی کنید.
پیشنهاد ویژه: چاپ مقاله Scopus
موضوع تکراری و دور از جذابیت
معمولاً تمامی ژورنالهای علمی در پی موضوعاتی تازه و جذاب برای مخاطبان خود میباشند. بنابراین وقتی مقاله به دست سردبیر میرسد، در پی اطلاعات جدید و تأثیرگذار بر گرایش علمی مربوطه خواهد بود. در حقیقت باید ثابت کنید مقاله شما چرا مهم است و به چه دلیل ارزش چاپ در مجله آنها را دارد. در غیر اینصورت به عنوان علل رد مقاله از نگاه سردبیر بهشمار میرود.
برای اجتناب از این مورد، باید به شکلی واضح و شفاف به فرضیات و یافتههای پژوهش خود اشارهکنید. همچنین موضوعات تأثیرگذاری را که اطلاعات تازهای بر دانش مخاطب و جامعه علمی هدف اضافه میکند را مشخص نمایید.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.