سابمیت مقاله در مجلات تخصصی و چگونگی انجام آن از موضوعات مهمی است که همه نویسندگان و پژهشگران باید با آن آشنایی داشته باشند.
این مرحله را می توان یکی از مهم ترین مراحل در فرآیند چاپ مقاله دانست که در آن، نسخه نهایی مقاله برای نشریه علمی مورد نظر فرستاده می شود. البته پیش از آن، بایستی کلیه قواعد و اصول مهم برای این مرحله را به دقت انجام داد و پس از انجام ویرایش و اصلاحات لازم، برای سابمیت مقاله اقدام کنید. درواقع این مقدمات با هدف ارتقاء سطح کیفی مقاله صورت می گیرد چراکه در غیر اینصورت احتمال ریجکت مقاله در روند داوری مقالات بسیار زیاد است.
در ادامه به بررسی نحوه سابمیت مقاله در مجلات تخصصی خواهیم پرداخت.
اصول و قواعد مربوط به سابمیت مقاله در مجلات تخصصی
همانطور که اشاره شد، رعایت برخی نکات مهم برای سابمیت، پذیرش و در نهایت چاپ مقاله علمی پژوهشی بسیار مهم و موثر هستند. چراکه بی توجهی به آنها نتایج خوشایندی را برای پژوهشگر به دنبال نخواهد داشت. از جمله این قواعد، امکان سابمیت و انتشار مقاله، تنها در یک مجله است. به رغم آنکه تا زمان دریافت نامه اکسپت مقاله از جانب ژورنال، مرحله سابمیت فاقد هرگونه ارزش و اعتباری است، اما می بایست نسخه نهایی تحقیق شما به یک نشریه سابمیت شود. به عبارت دیگر تا وقتی نتیجه داوری به شما اعلام نشده، نمی توانید مقاله را برای مجله دیگری ارسال کنید.
برای سابمیت مقاله در مجلات تخصصی باید به تطابق سطح کیفی و موضوع پژوهش خود با حوزه فعالیت ژورنال نیز توجه داشته باشید. چراکه سابمیت مقاله به مجلاتی خارج از حیطه تخصصی، از دلایل رد شدن مقاله محسوب می شود.
زمان دقیق سابمیت مقاله به مجله
شما تنها زمانی می توانید برای سابمیت مقاله خود به نشریات تخصصی اقدام کنید که مقدمات لازم جهت آماده سازی مقاله را به درستی انجام داده باشید. مثلا برای چاپ مقاله isi بایستی مقاله به زبان انگلیسی و به شکلی کاملا تخصصی ترجمه شود. علاوه بر بازگردانی باکیفیت مقاله به زبان بین المللی، انجام برخی دیگر از اقدامات برای سابمیت مقاله در مجلات تخصصی مهم هستند. از آن جمله می توان به فرآیند ویرایش مقاله و بازخوانی مقاله قبل از سابمیت، پارافریز و اطمینان از عدم وجود سرقت علمی و ادبی در مقاله و همچنین گزینش نشریه تخصصی مورد نظر جهت سابمیت اشاره کرد.
همچنین پیش از سابمیت، مقاله باید به دقت فرمتبندی و ویرایش شود تا از نظر کیفی، قابلیت چاپ در مجلات معتبر و بین المللی را پیدا کند. چراکه وجود کوچکترین خطا و اشکال از نظر سردبیر مجله و داوران، به رد مقاله منجر خواهد شد. همچنین تعداد لغات چکیده و رعایت توضیحات جداول و اشکال و مواردی از این دست، شانس پذیرش مقاله شما بیشتر می کند.
مراحل و روش های سابمیت مقاله
معمولا سابمیت مقاله در مجلات تخصصی به دو صورت قابل انجام است. البته هریک این روش ها ارتباط مستقیمی با سطح کیفی مجله مورد نظر نیز دارد. به این صورت که بیشتر نشریات از دو طریق ایمیل و پنل کاربری برای دریافت مقالات ارسالی استفاده می کنند.
پیشنهاد مطالعه: فرمت مقاله isi
۱- سابمیت مکانیزه یا از طریق پنل کاربری
این روش سابمیت که تحت عنوان آنلاین سابمیژن یا پنل کاربری شناخته می شود، تازه ترین شیوه دریافت مقالات است که امروزه بیشتر مجلات، از آن بهره می برند. علی رغم جدید بودن این روش سابمیت مقاله در مجلات تخصصی، اما نمی توان دشواری کار کردن با این سیستم را نادیده گرفت. درواقع این روش محدودیت های سختگیرانه ای برای اصلاح و تغییر بخش هایی از مقاله ایجاد کرده است.
البته این شیوه در مجلات مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و ممکن است فرآیند سابمیت مقاله در برخی مجلات، کوتاه و ساده تر از نشریات دیگر باشد.
۲- ارسال مقاله از طریق ایمیل
این روش را می توان یکی از روش های قدیمی سابمیت مقاله در مجلات تخصصی دانست که دارای مزایا و معایب خاص خود می باشد. از جمله آنکه، سرعت بارگزاری مقاله در این روش نسبت به روش آنلاین، طولانی تر است. اما امکان ویرایش و تغییر قسمت هایی از مقاله در حین ارسال برای پژوهشگر، امکانپذیر خواهد بود.
لازم به ذکر است، هیچ یک از روش های فوق برای سابمیت مقاله در مجلات تخصصی به معنای اکسپت یا پذیرش مقاله نمی باشد. بلکه شما در این مرحله ، تنها موفق به ارسال و ثبت مقاله خود در نشریه انتخابی شده اید. درواقع پس از این مرحله، مقاله شما برای داوری و تصمیم گیری جهت پذیرش یا رد، ارسال می شود.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.