دلایل عمده ریجکت مقاله عمومأ بسیار متنوع هستند و اغلب در اثر برخی خطاها و بی توجهی به نکاتی ایجاد میشوند که بهراحتی قابل پیشگیری میباشند. برای نگارش و چاپ مقاله علمی پژوهشی، قواعد و اصولی تعیین گردیده که غفلت و یا کوچک شمردن آنها برای محقق، به قیمت رد شدن مقاله و هدر رفتن زحماتی که برای گردآوری پژوهش کشیده، تمام میشود. به همین منظور ما نیز در این مطلب به بررسی اشتباهات رایج و دلایل ریجکت مقاله میپردازیم.
دلایل ریجکت مقاله
ریجکت مقاله در غربالگری فنی
معمولا پیش از آنکه مقاله شما جهت انجام بررسیهای اولیه به هیئت تحریریه مجله ارسال شود، توسط ویراستار و برای بررسی برخی چارچوبها و ویژگی های مقدماتی، مورد یک بازبینی کلی قرار میگیرد. دلایلی که در این مرحله میتواند به رد مقاله شما منجر شود عبارتند از:
- اثبات سرقت ادبی و علمی در بخشهایی از مقاله دلایل عمده ریجکت مقاله
- ارسال همزمان مقاله به چند ژورنال دیگر
- نبود عناصر کلیدی و مهم در مقاله مانند عنوان، لیست نویسندگان، ارجاعات، تصاویر و جداول و…
- مقاله فاقد کیفیت زبانی لازم برای بازبینی است.
- وجود ابهام یا عدم شفافیت در جداول و تصاویر
- بی توجهی به شیوهنامه مجله و عدم رعایت قواعد
دور بودن موضوع از اهداف و دامنه فعالیت مجله
یکی از دلایل عمده ریجکت مقاله به انتخاب موضوع و عدم همخوانی آن با اهداف و گرایش علمی مجله مربوط میشود. در این صورت مقاله شما، مورد استقبال و مطالعه خوانندگان مجله قرار نخواهد گرفت و از نظر آنها بی ارزش است. بنابراین زمان ارسال مقاله isi و هنگام انتخاب نشریه مورد نظر، لازم است از حوزه فعالیت آنها اطلاع یافته و اهدافشان را مطالعه کنید.
پیشنهاد مطالعه: روشهای نوشتن یک مقاله isi خوب
بلندپروازی محقق در ارائه پژوهش کلی
در اینکه بلندپروازی و جاهطلبی یکی از لازمههای محققین برای پرداختن به پژوهشهای با ارزش علمی است، اما گاهی همین ویژگی میتواند سد راه پیشرفت او نیز باشد. در حقیقت ارائه مقالهای کلی و بزرگ که تفسیر نتایج آن، کار سادهای نباشد، از دلایل عمده ریجکت مقاله محسوب میشود. در این مواقع، داوران ضمن رد مقاله، پیشنهاد میکنند که پژوهش را به چندین مقاله کوچکتر تقسیم کنید.
انتخاب موضوع کماهمیت برای پژوهش
دلایل عمده ریجکت مقاله در شرایطی که موضوع انتخابی شما اهمیت چندانی در دنیای علم و دانش نداشته باشد، حتمی خواهد بود. معمولا داوران مجلات معتبر قضاوت سختگیرانه ای را در مورد موضوعات ارسالی بهویژه برای چاپ مقاله isi، به خرج میدهند. اغلب از این زاویه به موضوع مقاله نگاه میکنند که؛ آیا این پژوهش در حیطه علمی مورد نظر، موجبات پیشرفت را فراهم میآورد یا خیر؟
عدم شفافیت در فرضیات مقاله
اگر پرسش یا فرضیاتی که برای مقاله در نظر گرفته میشود، از وضوح کافی برخوردار نباشد و یا اینکه فاقد ارتباط درست و مناسبی با موضوع مورد بحث نداشته باشد،که یکی از دلایل عمده ریجکت مقاله می باشد. برای پیشگیری از بروز چنین مشکلی، باید به شکلی کامل و دقیق، پیشینه تحقیق را مطالعه و بررسی کرده تا به فرضیات مشخصی دست پیدا کنید.
وجود نقص در محتوای پژوهش
اگر نظریاتی در مقاله ارائه شود که در محتوای اصلی به آن پرداخته نشده و نادیده گرفته شوند، یک نقص مهم بوده و از دلایل عمده ریجکت مقاله به حساب میآید. همچنین نادیده گرفتن آثار مهم برخی نویسندگان نیز میتواند یک امتیاز منفی برای مقاله شما باشد. بنابراین بهتر است از چندین منبع معتبر داخلی و خارجی برای پژوهش خود بهره ببرید.
پیشنهاد ویژه: استخراج مقاله از پایان نامه
ارائه و تحلیل نادرست دادهها
یکی از دلایل عمده ریجکت مقاله پژوهشی میتوان به نبود نظارت و کنترل بر دادهها و معیارهای مقایسهای، عدم بهکارگیری مراحل و روششناسی مشخص در تحقیق و همچنین بی توجهی به ارائه یک آنالیز آماری و مطمئن اشاره کرد. از طرف دیگر برخی ایرادات جزئی مانند انتخاب عناوین نادرست و نامفهوم برای تصاویر و جداول هم ممکن است به ریجکت مقاله شما منجر شود.
اشکال در استدلالها و نتیجهگیری مقاله
عدم مشاهده یک منطق درست در استدلالها و یا نبود ساختار مناسب و معتبری که نتایج پژوهش را تایید کند، از دیگر دلایل عمده ریجکت مقاله محسوب میشوند.
ایرادات زبانی، نگارشی و دستوری
درنهایت این کیفیت و برخورداری از یک قالب استاندارد و صحیح است که میتواند موجب پذیرش مقاله و یا ریجکت مقاله شما گردد. درواقع اگر مقاله از نظر زبان، ساختار نوشتاری و دستوری فاقد کیفیت لازم باشد، به طور حتم ریجکت میشود. برای رسیدن به سطح کیفی لازم بد نیست که مقاله پیش از ارسال، توسط خودتان و اطرافیانتان به دقت بررسی شود. استفاده از خدمات ترجمه و ویرایش زبان انگلیسی نیز به پذیرش و چاپ مقاله شما کمک زیادی میکند چراکه وجود اشکالات گرامری نیز از دلایل ریجکت مقاله است.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.