بازنگری مقاله یا بازنگری در تحقیق چیست؟ بازنگری کلی مقاله یکی از حالت های اصلاح مقاله است که پس از اعلام نظرات داوران مبنی بر اینکه مقاله شما نیاز به اصلاح یا بازنگری دارد، ملزم به رفع ایرادات یا ریوایز مقاله خواهید بود. در پروسه چاپ مقاله علمی پژوهشی معمولا چند داور انتخاب می شوند که پس از آنالیز دقیق، نظرات خود را در مورد مقاله ابلاغ می کنند. به طور کلی پس از اتمام فرآیند داوری، سه حالت برای مقالات وجود دارد که شامل؛ پذیرش یا اکسپت، اصلاح یا ریوایز و رد یا ریجکت مقاله است. در مورد دو حالت پذیرش و رد مقاله، موضع داوران کاملا مشخص است. اما برای حالت سوم یعنی اصلاح یا پذیرش مشروط مقاله، وضعیت به دو شکل اصلاح کلی(ماژور ریوایز) و اصلاح جزئی (مینور ریوایز) خواهد بود که در این مطلب قصد داریم در مورد ماژور ریوایز یا بازنگری کلی مقاله توضیحاتی را ارائه نمائیم.
بازنگری مقاله یا ماژور ریوایز چیست؟
همانطور که گفتیم یک حالت سومی هم برای آرای داوری مقالات وجود دارد که در آن مقاله نه مردود و نه پذیرفته می شود که اصطلاحأ مقاله باید برای رفع برخی ایرادات، مورد بازنگری قرار بگیرد. در واقع این حالت یک شانس دوباره است تا مقاله برای برخورداری از قابلیت چاپ، ویرایش گردد. روند بازنگری یا اصلاح مقاله بر دو نوع است که در نوع اول، مقاله نیازمند اصلاحات زیادی نیست و تنها چند تغییر کوچک می تواند پژوهش را مجددأ آماده ارسال برای داوری نماید.
مثلا خطاهای نگارشی، اشکالات املایی و تغییر برخی لغات برای بهبود خوانایی مقاله، از جمله اصلاحات جزئی یا مینور هستند. اما در حالت دوم که بازنگری کلی مقاله یا ماژور نام دارد؛ وجود ایرادات فنی، محتوایی، نگارشی و حتی گرامری باعث می شود که داور، مقاله را جهت بازنگری و تلاش بیشتر برگرداند. این حالت نیاز به تغییرات و ویرایش عمده جهت کاهش ریسک رد شدن مقاله وجود دارد.
پیشنهاد مطالعه: راهنمای تدوین مقاله علمی
مراحل ویرایش و بازنگری ماژور مقاله
۱- مطالعه و تفسیر نظر داوران
پس از آنکه نظر داوران مبنی بر ضرورت بازنگری مقاله اعلام شد اکنون می بایست با دقت به مطالعه و تفسیر نظر داوران بپردازیم. به طور حتم با یکبار مطالعه نظرات ارائه شده، نمی توان به طور کامل از نکات مهم آن مطلع شد. از این رو برای درک بهتر و رفع هرگونه ابهام، لازم است چند بار به بررسی مقاله برای اعمال اصلاحات، پرداخته شود. حتی بد نیست یکبار مقاله را از ابتدا مطالعه کرده و سپس از دیدگاه داوران، ایرادات مقاله را بررسی کنید. در این مسیر راهنمایی اساتید و دوستان باتجربه نیز می تواند موثر واقع شود اما در صورتی که برخی موارد برای شما همچنان نامفهوم بود، بهتر است به وسیله مکاتبه با سردبیر، ابهامات موجود را برطرف کنید.
پیشنهاد .یژه: استخراج مقاله از پایان نامه
۲- دسته بندی ایرادات مقاله
در مرحله بعد برای بازنگری کلی مقاله بهتر است ایرادات وارد شده به مقاله را دسته بندی کنید. این کار به تحلیل بهتر برای رفع مشکلات مقاله کمک زیادی می کند. به این صورت که؛ کلیه اشکالات را در دو دسته ایرادات مربوط به نگارش مقاله و ایرادات محتوا، قرار داده سپس هریک از نظرات و خطاهای گرفته شده را در گروه مخصوص به خود قرار بدهید. پس از آن مجددأ هریک از این دسته بندی ها را به دو قسمت ایرادات عمیق و ایرادات سطحی تقسیم کنید. با انجام این کار خواهید دید که چقدر بازنگری و ویرایش مقاله، ساده تر می شود.
۳- اصلاح اشکالات
اکنون می توانید اصلاح ایرادات را از دسته بندی مخصوص به خود، آغاز کنید. مثلا در مرحله اول ابتدا به سراغ ایرادات محتوایی و عمیق رفته و با برطرف نمودن آنها، خطاهای نگارشی و سطحی را اصلاح کنید. به طورکلی لزوم دقت و توجه در بازنگری کلی مقاله اهمیت زیادی دارد و علاوه بر آنکه، یک فرصت دوباره برای چاپ مقاله به شمار می رود، نکات آموزشی بسیار با ارزشی برای ادامه راه و نگارش مقالات بعدی کسب خواهید کرد. به همین دلیل، به هیچ عنوان روی محتوای اولیه مقاله خود اصرار و پافشاری نکنید چراکه هدف اصلی از این فرآیند، یادگیری اصول نگارش و چاپ مقاله isi خواهد بود.
۴- ویرایش مجدد و ارسال مقاله
پس از اتمام اصلاحات و بازنگری کلی یا ماژور ریوایز، لازم است که یکبار دیگر مقاله را ویرایش کنید. درواقع همانند مراحل اولیه ارسال و سابمیت مقاله، می بایست کلیه اصول و استاندارهای مجلات را مورد بررسی قرار داده و از نگارش آن و ساختار مقاله اطمینان حاصل نمائید، سپس مجددا مقاله را ارسال و منتظر پاسخ داوری باشید.
جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در موسسه چاپ مقاله آونگ دانش تماس بگیرید.